Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ της ΡΩΣΙΑΣ στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!!!ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Βαλκάνια:«Οδηγούν την περιοχή σε ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ»…




ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ της ΡΩΣΙΑΣ στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!!!ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Βαλκάνια:«Οδηγούν την περιοχή σε ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ»…




 
 
Τα αιτήματα της Ε.Ε. για τα βαλκανικά κράτη να επιλέξουν μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας είναι αντιπαραγωγικά και μόνο αυξάνουν τις εντάσεις στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov στο πρακτορείο ειδήσεων Beta της Σερβίας μιλώντας έξω από τα δόντια για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.
Στην Ουκρανία τέθηκε το ίδιο δίλημμα, δήλωσε ο Λαβρόφ, το οποίο «οδήγησε τελικά σε τεράστιο πλήγμα για την ουκρανική κοινωνία και το κράτος», καθώς προκάλεσε ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα (το 2014) και την άνοδο των ριζοσπαστών, συμπεριλαμβανομένων των νεοναζί, στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της χώρας «.
«Τώρα θέλουν να σπρώξουν τα Βαλκάνια σε αυτό το ίδιο παιχνίδι, κάνοντάς τους να επιλέξουν αν είναι με τη Δύση ή με τη Ρωσία», προειδοποίησε υπονοώντας ότι πιθανόν στα Βαλκάνια να υπάρξει νέα Ουκρανία (να εννοεί τα Σκόπια;).
Το σχέδιο επέκτασης της Ε.Ε. στα Βαλκάνια προβλέπει την ένταξη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου στο μπλοκ έως το 2025, εάν οι χώρες πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.
Μεταξύ άλλων, το Βελιγράδι καλείται να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο δήλωσε μονομερώς την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008 και να ευθυγραμμίσει την εξωτερική του πολιτική με εκείνες της Ε.Ε.
Με πληροφορίες από RT

πηγη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...