Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!!!Νέες αντικειμενικές αξίες ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ φόρο ακινήτων!!![ΕΝΦΙΑ]!!!




ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!!!Νέες αντικειμενικές αξίες  ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ φόρο ακινήτων!!![ΕΝΦΙΑ]!!!







«Από πότε θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων»; Στο απλό αυτό ερώτημα το υπουργείο Οικονομικών δεν θα απαντήσει με μια ημερομηνία αλλά με… δύο. Αν πρόκειται για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, οι νέες αξίες θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1 Ιανουαρίου ώστε τα εκκαθαριστικά της φετινής χρονιάς να προκύψουν με βάση τις νέες αξίες. Αν όμως πρόκειται για τους φόρους μεταβίβασης, από αγοραπωλησίες μέχρι γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές, οι νέες αξίες θα ισχύσουν από τη στιγμή που θα εκδοθεί η καινούργια υπουργική απόφαση.
Σύγκλιση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές δεν πρόκειται να υπάρξει ενώ από τώρα η κυβέρνηση «υπόσχεται» νέα αλλαγή αξιών μέσα στο 2019.
Στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να μην… σπάσουν αυγά με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Αυτό σημαίνει ότι οι μεταβολές θα είναι ήπιες έτσι ώστε και το δημοσιονομικό κενό που ενδεχομένως να προκληθεί στον ΕΝΦΙΑ να καλύπτεται εύκολα. Τα αγροτεμάχια δεν θα συμπεριληφθούν στον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων ενώ δεν προγραμματίζεται να υπάρξει αλλαγή στους συντελεστές υπολογισμού των φόρων μεταβίβασης.
Υπό αυτή την έννοια το τοπίο όπως θα διαμορφωθεί θα έχει ως εξής:
  1. Στις περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, θα πρέπει να επιβληθούν σημαντικές αυξήσεις αντικειμενικών αξιών.
  2. Στις περιοχές με υψηλή τιμή ζώνης, οι μειώσεις είτε θα είναι μικρότερες από αυτές που απαιτούν τα πραγματικά δεδομένα, είτε οι όποιες μειώσεις του ΕΝΦΙΑ θα καλυφθούν με αντίστοιχη προσαρμογή του φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο στα «πάνω κλιμάκια».πηγη
  3. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
    Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...