ΔΕΗ!!!Ξηλώνονται 7,5 εκατ. ρολόγια της ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος!!!


ΔΕΗ!!!Ξηλώνονται 7,5 εκατ. ρολόγια της ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος!!!Σειρά για το ξήλωμα των 7,5 εκατ. συμβατικών ρολογιών μέτρησης του ρεύματος που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στη χαμηλή τάση (κατοικίες), και την αντικατάστασή τους με τους «έξυπνους» ηλεκτρονικούς μετρητές ρεύματος, βάζει από φέτος ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ), μετά την τοποθέτησή των ηλεκτρονικών μετρητών ρεύματος στη μέση (εμπορικά καταστήματα) και υψηλή τάση (βιομηχανίες).
Το σχέδιο αντικατάστασης των 7,5 εκατ. ρολογιών της ΔΕΗ με την τοποθέτηση στη θέση τους των «έξυπνων» μετρητών ρεύματος, γνωστών διεθνώς ως «smart meters», θα γίνει μέσω συνεργασίας της ΔΕΗ με ιδιώτες επενδυτές και τράπεζες και το κόστος αναμένεται να κυμανθεί σε περίπου 800 εκατ. ευρώ.
Οι νέες ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης του ρεύματος παρέχουν πλείστες δυνατότητες αλλά και ευκολίες για τους καταναλωτές και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους).
Ειδικότερα με τους «έξυπνους» ηλεκτρονικούς μετρητές ρεύματος δίνεται η δυνατότητα της καταμέτρησης του ρεύματος σε πραγματικό χρόνο, της διασυνδεσιμότητας με άλλες συσκευές και της μετάδοσης στοιχείων και δεδομένων στο κέντρο διαχείρισης. Λόγω αυτών των δυνατοτήτων οι πάροχοι ρεύματος θα μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους πακέτα ευκολιών με ειδικά τιμολόγια κατανάλωσης ρεύματος (μειωμένη τιμολόγηση ρεύματος σε ώρες που υπάρχει μεγάλη διαθέσιμη ενέργεια) ή από την άλλη να τιμωρούν με υψηλότερη τιμολόγηση τους πελάτες τους όταν αυτοί σπαταλούν το ρεύμα σε ώρες που οι μονάδες τους έχουν χαμηλή διαθεσιμότητα ενέργειας.
Στα θετικά του νέου μοντέλου τηλεμέτρησης της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι και η ενημέρωση που θα έχουν οι πελάτες με SMS για τις κιλοβατώρες που έχουν ξοδέψει, για τυχόν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος κλπ. Οι μόνοι χαμένοι θα είναι αυτοί που κάνουν ρευματοκλοπή, καθώς θα μπορεί να εντοπιστεί ανά πάσα στιγμή.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...
Από το Blogger.