''ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ''!!!«ΕΛΛΗΝΕΣ!!!Η Μακεδονία είναι Βουλγαρική… Είμαστε πίσω από τα αδέρφια μας στα Σκόπια»… λέει το βουλγαρικό VMRO του Bούλγαρου ΥΠΑΜ…Το έμβλημά μας έχει τρία λιοντάρια!!!«Μοισία, Θράκη και Μακεδονία»!!![ΦΩΤΟ]

''ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ''!!!«ΕΛΛΗΝΕΣ!!!Η Μακεδονία είναι Βουλγαρική… Είμαστε πίσω από τα αδέρφια μας στα Σκόπια»… λέει το βουλγαρικό VMRO του Bούλγαρου ΥΠΑΜ…Το έμβλημά μας έχει τρία λιοντάρια!!!

«Μοισία, Θράκη και Μακεδονία»!!![ΦΩΤΟ]
 
«Έλληνες, δεν έχετε απόλυτο δίκαιο για τη Μακεδονία»,είναι τίτλος του βουλγαρικού δημοσιεύματος. Στα πανό που κρατούν γράφει: «Μοισία, Θράκη, Μακεδονία» και «VMRO η Μακεδονία είναι Βουλγαρική».
Το VMRO- Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα, με επικεφαλής τον νυν υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, αντέδρασε στο χθεσινό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που έγινε για την μη παράδοση του ονόματος Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων.

Γράφει: Δεν είστε αρκετά σωστοί Έλληνες που διαμαρτύρεστε στη Θεσσαλονίκη.
Εμείς οι Βούλγαροι, βρισκόμαστε, φυσικά, πίσω από τους αδελφούς μας στη (ψευδο)«Μακεδονία» στη διαμάχη για το όνομα.
Και θέλουμε να επιλυθεί αυτή τη διαμάχη, αλλά όχι στις λεωφόρους.
Κανείς δεν μπορεί να στερήσει, τελείως, από το λαό της (ψευδο)Μακεδονίας το όνομα που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας.

Ναι, να βρείτε έναν συμβιβασμό, αλλά μην μας κουνάτε το χέρι!
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκλεισθεί τελείως η λέξη Μακεδονία από το νεαρό κράτος.
Αντιλαμβανόμαστε το επιχείρημα ότι η Μακεδονία δεν μόνο τα Σκόπια, αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάποιος θέλει τη λέξη Μακεδονία να μην είναι καθόλου παρούσα στο όνομα.
Ακόμη και σε μια σύνθετη ονομασία.

Ναι, στη Βουλγαρία μπορούμε, επίσης, να διεκδικήσουμε αυτό το όνομα και τα μέρη μας. Αλλά δεν το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι ο δρόμος σήμερα διαπνέεται από συντροφικότητα και γενναιοδωρία και όχι από εμπόδια.
Το βουλγαρικό δημοσίευμα σήμερα: τα πανό σκεπάστηκαν με την κόκκινη κορδέλα που λέει ‘Έλληνες, δεν έχετε απόλυτο δίκαιο για τη Μακεδονία’. Γιατί κάλυψαν τα πανό στην φωτό;;;
Δείχνουμε τη σωστή προσέγγιση με τους αδελφούς μας στη (ψευδο)Μακεδονία.
Ναι, μακεδονικό έθνος στην ιστορία δεν υπήρξε.

Ναι, η Μακεδονία είναι ένα γεωγραφικό όνομα που χωρίζεται σήμερα μεταξύ τριών χωρών, ακόμη και τεσσάρων.
Ναι, τα Σκόπια δεν μπορούν να διεκδικήσουν τις γύρω χώρες. Για όλα αυτά, είναι σωστός ο Τσίπρας.
Αλλά γιατί όμως η Αθήνα να μονοπωλεί αυτό το όνομα;

Δεν έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι με αυτό το όνομα που σήμερα σας αρέσει να τους αποκαλείται «Σλαβόφωνους Έλληνες»;
Δεν δικαιούνται οι απόγονοί τους να αποκαλούν τον τόπο γέννησής τους με το όνομα που το αποκαλούσε ο πατέρας τους;
Σήμερα, η Ελλάδα θέλει να αφομοιώσει οριστικά το όνομα Μακεδονία. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
Εμείς στο ВМРО – БНД ( σημείωση: Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση- Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα) είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό!

Τώρα είναι ώρα να θυμηθούμε:
Φίλοι Έλληνες, το έμβλημά μας έχει τρία λιοντάρια.
«Μοισία, Θράκη και Μακεδονία. Μην ξεχνάτε ότι όταν επιμένετε για τη Μακεδονία, παίρνετε την ελευθερία μας. Και δεν φοβόμαστε για αυτό. Επειδή θυμόμαστε την ιστορία μας.
Και με την ευκαιρία των ελληνικών αξιώσεων, με ένα χαμόγελο θα θυμηθούμε, επίσης, την απλή απάντηση του Βάζοφ:
«Η Μακεδονία είναι δική μας!»
 


 ΠΗΓΗ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
''ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ''!!!«ΕΛΛΗΝΕΣ!!!Η Μακεδονία είναι Βουλγαρική… Είμαστε πίσω από τα αδέρφια μας στα Σκόπια»… λέει το βουλγαρικό VMRO του Bούλγαρου ΥΠΑΜ…Το έμβλημά μας έχει τρία λιοντάρια!!!«Μοισία, Θράκη και Μακεδονία»!!![ΦΩΤΟ] ''ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ''!!!«ΕΛΛΗΝΕΣ!!!Η Μακεδονία είναι Βουλγαρική… Είμαστε πίσω από τα αδέρφια μας στα Σκόπια»… λέει το βουλγαρικό VMRO του Bούλγαρου ΥΠΑΜ…Το έμβλημά μας έχει τρία λιοντάρια!!!«Μοισία, Θράκη και Μακεδονία»!!![ΦΩΤΟ]   Reviewed by Markella Toufexi on Ιανουαρίου 25, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.