ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!!!Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Όπως αναφέρει το forecastweather οι ψυχρές μάζες από την Σιβηρία έχουν κατέλθει προς τη χώρα και θα έχουμε μεγάλη πτώση θερμοκρασίας ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ!!!


ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!!!Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Όπως αναφέρει το forecastweather οι ψυχρές μάζες από την  Σιβηρία έχουν κατέλθει προς τη χώρα και θα έχουμε μεγάλη πτώση  θερμοκρασίας ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ!!!


Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία που επηρεάζει τις τελευταίες ημέρες τον ελλαδικό χώρο και δίνει επιλεκτικά βροχές και χιόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει το forecastweather.gr, οι ψυχρές αέριες μάζες από τη δυτική Σιβηρία που έχουν κατέλθει προς τη χώρα έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας, την ενίσχυση των βοριάδων και τα επιλεκτικά φαινόμενα βροχής, χιονόνερου ή χιονιού κυρίως στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής χώρας και σε αντίστοιχα τμήματα του δυτικού Αιγαίου.

Αυτό θα μεταφραστεί σε αύξηση των νεφώσεων και εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων σε νότια Ηλεία, Μεσσηνία και δυτική Λακωνία ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε Ταΰγετο, Μίνθη, Λύκαιο, Τετράζιο και Όρη Κυπαρισσίας άνω των 1100μ.

Τα φαινόμενα είναι περισσότερα στην ανατολική πλευρά του Ταΰγετου. Στα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου θα κυριαρχήσει νεφελώδες εν γένει καιρός, με πιθανές νιφαδοπτώσεις ασθενούς και πρόσκαιρης εντάσεως, κυρίως στα ορεινά της Αρκαδίας και της Κορινθίας. Την νύχτα θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα στην Μεσσηνία ενώ θα επιμείνουν κατά τόπους στην (παραθαλάσσια κατά βάση) Ηλεία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στον ανατολικό Πάρνωνα άνω των 500μ.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται στις κεντροδυτικές Σποράδες, την ανατολική Λάρισα, την Μαγνησία, την κεντροβόρεια Εύβοια, την Φθιώτιδα και δευτερευόντως την Βοιωτία και την Αττική. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην βόρεια Εύβοια και την Μαγνησία.

Οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 300μ ενώ περιμετρικά του όρους Όθρυς, στην νοτιοδυτική Μαγνησία, τα φαινόμενα θα φθάσουν έως και την επιφάνεια. Στην Βοιωτία και την βόρεια Αττική (κυρίως πίσω από την Πάρνηθα) οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 350-400μ.

Ασθενείς βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στην βόρεια Κρήτη, με τα χιόνια να σημειώνονται άνω των 600-700μ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 7 μποφόρ

Ο καιρός την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου

Τις πρωινές ώρες ασθενή φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην κεντροανατολική Λάρισα, την Μαγνησία,την δυτική Φθιώτιδα, την ανατολική Φωκίδα, την Βοιωτία, την Ευρυτανία και την κεντρονότια Καρδίτσα. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 200μ. Σε δυτική Φθιώτιδα, ανατολική Ευρυτανία και νότια Καρδίτσα οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε μηδενικό υψόμετρο (πχ σε πόλεις όπως . Ασθενείς με διάρκεια χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην ημιορεινή και ορεινή Κρήτη άνω των 500μ. και άνω των 300μ. στις Κυκλάδες (στις βόρειες άνω των 200-250μ.).

Παροδική χιονόπτωση θα σημειωθεί άνω των 150μ. στην βόρεια Εύβοια. Λόγω εγκλωβισμού ψύχους χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα σε μηδενικό υψόμετρο θα εκδηλωθούν σε δυτική Κορινθία και Αρκαδία (στην παραθαλάσσια Αρκαδία πρόσκαιρη ασθενή βροχή). Όσον αφορά στο ανατολικό Αιγαίο, αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις άνω των 300μ. στη βόρεια Χίο.

Στο δεύτερο μισό της ημέρας τα φαινόμενα θα έχουν ελαχιστοποιηθεί. Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις, θα εκδηλώνονται σε Μαγνησία, ανατολική Λάρισα, δυτική Φθιώτιδα και κεντρική Βοιωτία (περιμετρικά του Ελικώνα) σε μηδενικά υψόμετρα. Στην νότια Εύβοια και τις Κυκλάδες εξίσου τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 200-300μ. Στα ημιορεινά της Κρήτης οι χιονοπτώσεις θα εξακολουθούν να εκδηλώνονται άνω των 350μ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις στο Αιγαίο, με την έντασή τους να φθάνει τα 9 και τοπικά 10 μποφόρ στις Κυκλάδες και την νότια Κρήτη.

Πηγή: tro-ma-ktiko


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...
ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!!!Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Όπως αναφέρει το forecastweather οι ψυχρές μάζες από την Σιβηρία έχουν κατέλθει προς τη χώρα και θα έχουμε μεγάλη πτώση θερμοκρασίας ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ!!! ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!!!Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Όπως αναφέρει το forecastweather οι ψυχρές μάζες από την  Σιβηρία έχουν κατέλθει προς τη χώρα και θα έχουμε μεγάλη πτώση  θερμοκρασίας ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ!!!   Reviewed by Markella Toufexi on Ιανουαρίου 24, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.