ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΗΤΑΕΙ «χαλάρωση των μέτρων λιτότητας ΚΑΙ... ελάφρυνσης του χρέους»!!!ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ enikonomia ΜΕΣΩ «Berliner Morgenpost»!!!


ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΗΤΑΕΙ «χαλάρωση των μέτρων λιτότητας ΚΑΙ...
ελάφρυνσης του χρέους»!!!ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ
enikonomia ΜΕΣΩ
«Berliner Morgenpost»!!!Υπέρ της «χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου», τάσσεται το γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών,(DIW),του οποίου προΐσταται ο άτυπος σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, Μάρτσελ Φράτσερ.
Επιπλέον θα πρέπει να εξεταστεί και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ώστε να μεγαλώσει το περιθώριο κινήσεων των κυβερνήσεων», αναφέρει έγγραφό του Ινστιτούτου το οποίο περιήλθε στη γνώση της εφημερίδας «Berliner Morgenpost».
Μάλιστα οι ερευνητές του DIW συστήνουν στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα συναντηθούν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες τον «περιορισμό της γραφειοκρατίας, φορολογικές μεταρρυθμίσεις και την ενίσχυση των επενδύσεων».
Από την έρευνα που αναφέρει το έγγραφο αποδεικνύεται ότι «η σκληρή πολιτική λιτότητας και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιδεινώσουν την οικονομική κατάσταση μιας χώρας, εάν ταυτόχρονα τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά, κάτι δηλαδή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ευρωζώνη. Οι ουσιαστικοί στόχοι της πολιτικής της λιτότητας στην περίπτωση αυτή δεν θα επιτύχουν». Ως απόδειξη οι ερευνητές του DIW αναφέρουν και ότι «οι οικονομικές επιδόσεις της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, δέκα χρόνια μετά από την έναρξη της δημοσιονομικής κρίσης, δεν έχουν φτάσει ακόμα στα αρχικά επίπεδα».

enikonomia.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΗΤΑΕΙ «χαλάρωση των μέτρων λιτότητας ΚΑΙ... ελάφρυνσης του χρέους»!!!ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ enikonomia ΜΕΣΩ «Berliner Morgenpost»!!! ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΗΤΑΕΙ «χαλάρωση των μέτρων λιτότητας ΚΑΙ... ελάφρυνσης του χρέους»!!!ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ enikonomia ΜΕΣΩ «Berliner Morgenpost»!!!   Reviewed by Markella Toufexi on Ιανουαρίου 21, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.