ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ....ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!!!ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!ΘΑ υποχρεωθούν σε Capital Plans αν πέσουν κάτω από 11%!!!ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2018 οι όροι των stress tests από την EBA!!!

ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ....ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ!!!ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!ΘΑ υποχρεωθούν σε Capital Plans αν πέσουν κάτω από 11%!!!ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2018
οι όροι των stress tests από την EBA!!!

Το νέο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί είναι ότι το όριο δεν θα είναι το 8,75% αλλά το 11%, όσες τράπεζες πέσουν κάτω από 11% στο core tier 1 θα υποχρεωθούν σε capital plans.
Σε όλους είναι γνωστό το 8,75% ως κριτήριο για τον δείκτη Core tier 1 καθώς στα stress tests οι τράπεζες – και οι ελληνικές – δεν πρέπει να πέσουν κάτω από αυτό το όριο του βασικού σεναρίου. 
Πολύ καλά ενημερωμένες πηγές έρχονται να ανατρέψουν αυτή την εκτίμηση. 
Όποια τράπεζα ή τράπεζες στα stress tests υποχωρήσει κάτω από 11% σε core tier 1 τότε θα υποχρεωθεί να υποβάλλει capital plans και capital plans σημαίνει ότι αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα νέας αύξησης κεφαλαίου. 
Έχει τονιστεί ότι το 2019 θα είναι έτος νέων αυξήσεων κεφαλαίου στις ελληνικές τράπεζες. 
Έχει επίσης αναλυθεί διεξοδικότατα ότι ο λογαριασμός για τις ελληνικές τράπεζες από stress tests, ΤΑR δηλαδή ανασκόπηση προβληματικών περιουσιακών στοιχείων και IFRs 9 θα είναι σε παρούσες αξίες 8,5 με 10 δισεκ. με πιθανότερο σενάριο 9,5 με 10 δισεκ. εξέλιξη που μηδενίζει το capital buffer δηλαδή το κεφαλαιακό απόθεμα των ελληνικών τραπεζών. 
Όμως το νέο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί είναι ότι το όριο δεν θα είναι το 8,75% αλλά το 11%, όσες τράπεζες πέσουν κάτω από 11% στο core tier 1 θα υποχρεωθούν σε capital plans. 

Στις 9 ή 16 Φεβρουαρίου οι όροι των stress tests από την EBA 

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή σχεδιαζόταν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2018 να ανακοινώσει τις παραδοχές στο βασικό και δυσμενές σενάριο των stress tests για τις ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες. 
Ωστόσο με βάση ορισμένες τραπεζικές πηγές η EBA θα ανακοινώσει τους όρους των stress tests στις 9 ή 16 Φεβρουαρίου 2018, οπότε τα ελληνικά stress tests – εφόσον ισχύει αυτή η μετάθεση – θα ξεκινήσουν…λίγο καθυστερημένα. 

www.bankingnews.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.