ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!«Οι Άθεοι άνθρωποι με παγωμένες καρδιές δεν μπορούν να είναι ευλαβείς!!!Είναι πρόδρομοι του αντίχριστου!!!Είναι ο ίδιος ο αντίχριστος!!!Επίσης Μία γυναίκα που έχει ευλάβεια αξίζει περισσότερο από την εικόνα μίας Αγίας γιατί είναι ζωντανή»!!!Αγιος Πορφύριος

ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!«Οι Άθεοι άνθρωποι με παγωμένες καρδιές δεν μπορούν να είναι ευλαβείς!!!Είναι πρόδρομοι του αντίχριστου!!!Είναι ο ίδιος ο αντίχριστος!!!Επίσης Μία γυναίκα που έχει ευλάβεια αξίζει περισσότερο από την εικόνα μίας Αγίας γιατί είναι ζωντανή»!!!Αγιος Πορφύριος «Οι Άθεοι άνθρωποι με παγωμένες καρδιές δεν μπορούν να είναι ευλαβείς!!!Είναι πρόδρομοι του αντίχριστου!!!Είναι ο ίδιος ο αντίχριστος!!!Επίσης Μία γυναίκα που έχει ευλάβεια αξίζει περισσότερο από την εικόνα μίας Αγίας γιατί είναι ζωντανή»!!!

«Οι άνθρωποι βασανίζονται σήμερα από τις ευκολίες, οι όποιες ξεπερνούν τα όρια τους και γίνονται δυσκολίες.

Πριν ξεχρεώσουν το ένα μηχάνημα, χρεώνονται το άλλο. Όλα σήμερα ξεπέρασαν τα όρια τους. Από τα θερμοκήπια περάσαμε στις ορμόνες».

Ιδού μία αρίστη ανατομία της ζωής των σημερινών ανθρώπων, οι οποίοι μέσα στις ευκολίες του πολιτισμού που δημιούργησαν πνίγονται, δυσκολεύονται, χάνονται.

Τα εύκολα έφεραν τα δύσκολα. Οι ανέσεις έφεραν τις πιέσεις που προέρχονται από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, ο οποίος, παρά την πρόοδο και τα αγαθά της σύγχρονης κοινωνίας, μένει άδειος και μάλιστα ανικανοποίητος.

«Πολλοί άνθρωποι, έλεγε ό Γέροντας Πορφύριος, ζουν χωρίς ιδανικά.Δεν πιστεύουν στην άλλη ζωή. Δεν έχουν συλλάβει το βαθύτερο νόημα της ζωής. Το κακό ξεκινά από την έλλειψη πίστης στην άλλη ζωή.

Οι σημερινοί άνθρωποι ομοιάζουν με γερές μηχανές που έχουν παγωμένα λάδια. Έχουν παγωμένη καρδιά. Δε χρησιμοποιούν την καρδιά τους, γι’ αυτό βασανίζονται.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει καλό προζύμι. Οι Ορθόδοξοι έχουμε το χάρισμα της ευλάβειας. Οι Ευρωπαίοι έχουν την ευγένεια.

Δυστυχώς, χάνομε την ευλάβεια και δεν έχομε και την ευγένεια. Έτσι, τα πράγματα γίνονται χειρότερα».

Αλήθεια, πώς μπορεί κανείς να έχει ιδανικά όταν δεν δίδει μεταφυσικές διαστάσεις στη ζωή του;

Ή οποία ευγένεια, όσο κι αν «υποχρεώνει», δεν μπορεί να συγκριθεί με την αρετή της ευλάβειας, για την οποία ό Γέροντας έλεγε: «Μία γυναίκα που έχει ευλάβεια αξίζει περισσότερο από την εικόνα μίας Αγίας, γιατί είναι ζωντανή»!

Οι άνθρωποι με παγωμένες καρδιές δεν μπορούν να είναι ευλαβείς.
 
Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις των ευλαβών ανθρώπων. Είναι το καλό προζύμι, που μπορεί να ζυμώσει όλους τους άλλους, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του Αποστόλου Παύλου: «μικρὰ ζύμη ὅλον τὸ φύραμα ζυμοῖ» (Γαλ. ε’ 9).

Πράγματι, με μικρή ποσότητα από προζύμι μπορεί κανείς να ζυμώσει μεγάλη ποσότητα ψωμιού. Έτσι, και λίγοι ευλαβείς άνθρωποι με το παράδειγμα της κατά Χριστόν ζωής τους μπορούν να επηρεάσουν και πολλούς άλλους, οι οποίοι ζουν διαφορετικά.
Αγιος Πορφύριος 
Ως στρουθίον
Μηνιαίο Ενημερωτικό φυλλάδιο Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως
Μάρτιος – Απρίλιος 2013
https://oikohouse.wordpress.com/2018/01/11
Loading...
loading...
Από το Blogger.