ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!Να μη διαλέγετε αρνητικούς τρόπους για τη διόρθωσή σας.Δεν χρειάζεται ούτε τον διάβολο να φοβάσθε, ούτε την κόλαση, ούτε τίποτα.Τους άθεους να φοβάσθε, και υποκριτές, που μισούν τον Κύριο μην σας παγιδεύσουνΈχω κι εγώ μια μικρή πείρα σ' αυτά.Άγ.Πορφύριος
ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!

Να μη διαλέγετε αρνητικούς τρόπους για τη διόρθωσή σας.Δεν χρειάζεται ούτε τον διάβολο να φοβάσθε, ούτε την κόλαση, ούτε τίποτα.Τους άθεους να φοβάσθε, και υποκριτές, που μισούν τον Κύριο μην σας παγιδεύσουν.Έχω κι εγώ μια μικρή πείρα σ' αυτά.Άγ.Πορφύριος


 
Άγ.Πορφύριος

Να μη διαλέγετε αρνητικούς τρόπους για τη διόρθωσή σας.Δεν χρειάζεται ούτε τον διάβολο να φοβάσθε, ούτε την κόλαση, ούτε τίποτα.Τους άθεους να φοβάσθε, και υποκριτές, που μισούν τον Κύριο μην σας παγιδεύσουν.Έχω κι εγώ μια μικρή πείρα σ' αυτά.
Ο σκοπός δεν είναι να κάθεσθε, να πλήττετε και να σφίγγεσθε, για να βελτιωθείτε. Ο σκοπός είναι να ζείτε, να μελετάτε, να προσεύχεσθε, να προχωράτε στην αγάπη, στην αγάπη του Χριστού, στην αγάπη της Εκκλησίας.

Τις αδυναμίες αφήστε τις όλες, για να μην παίρνει είδηση το αντίθετο πνεύμα (δηλ. ο διάβολος) και σας βουτάει και σας καθηλώνει και σας βάζει στη στενοχώρια. Να μην κάνετε καμιά προσπάθεια ν' απαλλαγείτε από αυτές. Ν' αγωνίζεσθε με απαλότητα και απλότητα, χωρίς σφίξιμο και άγχος.
Μη λέτε: «Τώρα θα σφιχτώ, θα κάνω προσευχή ν' αποκτήσω αγάπη, να γίνω καλός κ.λπ.». Δεν είναι καλό να σφίγγεσαι και να πλήττεις, για να γίνεις καλός. Έτσι θ' αντιδράσετε χειρότερα.

Όλα να γίνονται με απαλό τρόπο, αβίαστα και ελεύθερα. Ούτε να λέτε: «Θεέ μου, απάλλαξέ με απ' αυτό», παραδείγματος χάριν, τον θυμό, την λύπη. Δεν είναι καλό να προσευχόμαστε ή και να σκεπτόμαστε το συγκεκριμένο πάθος. κάτι γίνεται στην ψυχή μας και μπλεκόμαστε ακόμη περισσότερο. Ρίξου με ορμή, για να νικήσεις το πάθος και θα δεις τότε πως θα σ' αγκαλιάσει, θα σε σφίξει και δεν θα μπορέσεις να κάνεις τίποτα.

Η ελευθερία δεν κερδίζεται, αν δεν ελευθερώσουμε το εσωτερικό μας απ' τα μπερδέματα και τα πάθη.

https://proskynitis.blogspot./2018/01/blog-post_15.html
Loading...
loading...
ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!Να μη διαλέγετε αρνητικούς τρόπους για τη διόρθωσή σας.Δεν χρειάζεται ούτε τον διάβολο να φοβάσθε, ούτε την κόλαση, ούτε τίποτα.Τους άθεους να φοβάσθε, και υποκριτές, που μισούν τον Κύριο μην σας παγιδεύσουνΈχω κι εγώ μια μικρή πείρα σ' αυτά.Άγ.Πορφύριος ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!Να μη διαλέγετε αρνητικούς τρόπους για τη διόρθωσή σας.Δεν χρειάζεται ούτε τον διάβολο να φοβάσθε, ούτε την κόλαση, ούτε τίποτα.Τους άθεους να φοβάσθε, και υποκριτές, που μισούν τον Κύριο μην σας παγιδεύσουνΈχω κι εγώ μια μικρή πείρα σ' αυτά.Άγ.Πορφύριος   Reviewed by Markella Toufexi on Ιανουαρίου 18, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.