ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ..ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α.ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Δ.ΓΡΑΨΑΣ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ!!!«Μήπως τελικά ο λαός ξεπεράσει τους πολιτικούς»;;; «Τα θύματα της θηριωδίας απαιτούν δικαίωση»!!!ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ....ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ...[ΒΙΝΤΕΟ] Σχόλιο: Η Ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται…Υπάρχει όμως σήμερα ένας Στρατηγός Γράψας που να απειλήσει οτι θα βυθίσει τους Τούρκους;;;;ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ..ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α.ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Δ.ΓΡΑΨΑΣ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ!!!«Μήπως τελικά ο λαός ξεπεράσει τους πολιτικούς»;;;
«Τα θύματα της θηριωδίας απαιτούν δικαίωση»!!!ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ....ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ...[ΒΙΝΤΕΟ]
Σχόλιο: Η Ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται…Υπάρχει όμως σήμερα ένας Στρατηγός Γράψας που να απειλήσει οτι θα βυθίσει τους Τούρκους;;;;Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και εμείς κάνουμε συσκέψεις με τον Κοτζιά …Ούτε βέβαια έχει κάποια σημασία η Παρουσία του Τσίπρα στο Πεντάγωνο λές και θα μας λύσει επιχειρησιακά  προβλήματα ,πολιτική κάνει ο Αλέξης και μάλιστα δεν νομίζουμε να καταλαβαίνει το μέγεθος της Κρίσεως !
Οι Τούρκοι συνοδεύουν με πολεμικά το «Barbaros » εντός της Κυπριακής ΑΟΖ  και στην Κύπρο οι Πολιτικοί κάνουμε συσκέψεις του τύπου να σταματήσουν τις ενταξιακές κινήσεις της Τουρκίας στην Ε.Ε και τρίχες κατσαρές !
Στην Ελλάδα δεν πήραμε καν μυρουδιά το τι γίνεται στη γειτονιά μας και δυστυχώς είμαστε του δόγματος η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαραστέκεται !
Δεν έχουμε μάθει τίποτα από την Ιστορία μας και ούτε δυστυχώς από τα λάθη μας !
Σας θυμίζουtromaktikoμε τι αποκάλυψε  ο Καθηγητής Μαρκεζίνης και τι αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα του Wikileaks…Σε μια άλλη κρίση στο Αιγαίο ,τότε που  ο Στρατηγός Γράψας απείλησε να βυθίσει το Νορβηγικό που έκανε έρευνες συνοδεία πολεμικών  και οι Τούρκοι έκαναν πίσω !
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκεζίνη ο Στρατηγός πλήρωσε με αποστρατεία του τον Αύγουστο του 2009 επειδή δεν ενημέρωσε την τότε Υπουργό Εξωτερικών για τις Στρατιωτικές κινήσεις που έκανε στο Αιγαίο !

                                      Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης και τι τα τηλεγραφήματα του Wikileaks…
Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.
Αναφέρεται σε πληροφορίες και περιστατικά που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά για… υπηρεσιακούς λόγους απομακρύνθηκε ο στρατηγός. Αντίθετα, (φέρεται να είχε απαιτήσει ) την αποστράτευσή του η τότε υπουργός Εξωτερικών κ.Μπακογιάννη!

Γράφει συγκεκριμένα στη σελ. 370 ο κ. Μαρκεζίνης για την «αιφνίδια και ακόμη ανεξήγητη απομάκρυνση του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Γράψα, διακεκριμένου αξιωματικού των καταδρομών και φίλου του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή: Ενοχλούσε τους Τούρκους!
«Ο Στρατηγός  Γράψας αντικαταστάθηκε άνευ αιτιολογίας 8 μήνες πριν λήξει η θητεία του (τέλος Ιουλίου 2009), αντί κατά την εποχή των προγραμματισμένων κρίσεων, δηλαδή Μάρτιο – Απρίλιο 2010, οπότε και θα μπορούσε, θεωρητικά, να είχε παραταθεί η θητεία του για ένα ακόμη έτος.
Η αντικατάσταση του έγινε στην Ηγεσία του ΓΕΕΘΑ με τον προβλέψιμο  Αντιπτέραρχο Γιάγκο!
Σχεδόν τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό για το επεισόδιο, όπως και το γιατί ο στρατηγός παραιτήθηκε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος” με άκρα αξιοπρέπεια και άνευ σχολίου, αλλά και γιατί ο Τύπος δεν έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει τις εξής φημολογούμενες, μη επιβεβαιωθείσες, αλλά αληθοφανείς πληροφορίες που φέρουν τους Τούρκους αλλά, ιδίως, τους Αμερικανούς ως εκφράσαντες διαμαρτυρίες εναντίον του στο δικό μας υπουργείο Εξωτερικών.
Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν το ότι ο στρατηγός δημιουργούσε (με τις αμφίβιες μονάδες κατάλληλα οπλισμένων καταδρομέων που έβγαιναν αιφνιδιαστικά σε διάφορα ξερονήσια) “προϋποθέσεις θερμού επεισοδίου”.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τότε  υπουργός των Εξωτερικών φέρεται να απαίτησε την άμεση απομάκρυνση του Στρατηγού.
Μετά από ένα στάδιο αμφιβολιών –τα παράπονα εναντίον του Στρατηγού φαίνεται πως άρχισαν να διατυπώνονται την άνοιξη του 2009– ο πρωθυπουργός υπέκυψε και ο στρατηγός Γράψας πλήρωσε έτσι την αναίρεση της προβλεψιμότητας που μέχρι τότε προσέφερε (όπως και σήμερα προσφέρει) η στατική φρούρηση ορισμένων μόνο, γνωστών στον επιτιθέμενο, βραχονησίδων.3
Επαναλαμβάνουμε, ότι τίποτε από τα ανωτέρω ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν . αλλά μαζί με την αιφνίδια απομάκρυνση του στρατηγού παραμένει εξίσου μυστηριώδες το ότι οι ανωτέρω φήμες ούτε καν διερευνήθηκαν από τα λαγωνικά του Τύπου.
Ξεκάθαρα από τις παραπάνω επισημάνσεις του κ. Μαρκεζίνη –που ασφαλώς βασίζονται σε πληροφορίες που έχει και όσα κυκλοφόρησαν εκείνες τις μέρες– αυτό που βγαίνει είναι ότι ο Στρατηγός  Γράψας «πλήρωσε» γιατί ενοχλούσε με τα στρατηγικά του σχέδια και την επάνδρωση των βραχονησίδων τους Τούρκους και τους Αμερικανούς.turkish-navy
Ο Τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός Γράψας το καλοκαίρι του 2009 είχε προβεί σε πλήρη πολεμική προετοιμασία στο Αιγαίο, με διασπορά  μαχητικών  θεωρώντας ότι η Τουρκία, ετοιμαζόταν για «θερμό» επεισόδιο.
Ένα επεισόδιο που παραλίγο να γίνει όταν κάποιοι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσαν την αποστολή ειδικών δυνάμεων σε βραχονησίδες του Αιγαίου και τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο έσπευσε να κινηματογραφήσει την αλλαγή φρουράς σε μικρό νησί ανατολικά της Ρόδου για να «τεκμηριώσει» την αποστολή ελληνικού Στρατού σε νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των συνθηκών.
Στο τηλεγράφημα της Αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα αναφέρεται ότι στις 13 Νοεμβρίου του 2008 όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας. Malene Ostervold (1)
Η Ελλάδα αντέδρασε με διαβήματα και αφού έγινε προειδοποίηση ότι τα σκάφη βρίσκονταν σε ελληνικά ύδατα, απέπλευσαν και τα δύο για τα τουρκικά νερά.
Λίγες ημέρες μετά τις προκλήσεις υπήρξε συνάντηση του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπερκ με τον Αμερικανό επιτετραμμένο στην Άγκυρα Ντάγκλας Σίλιμαν.
Στη συνάντηση σύμφωνα με το Wikileaks o Τούρκος υφυπουργός “κατήγγειλε” ότι το ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει.
Τώρα έχουμε περάσει σε άλλο κύκλο και φέρνουμε το θέμα στον ΟΗΕ και στα όργανα της Ευρώπης …Να θυμίσουμε που γράφει η Τουρκία τα όργανα αυτά και αν έχει λυθεί το Κυπριακό εδώ και μερικές δεκαετίες ; Δεν το νομίζω !
Σχόλιο: Η Ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται…Υπάρχει όμως σήμερα ένας Στρατηγός Γράψας που να απειλήσει οτι θα βυθίσει το Τούρκικο Μπάρμπαρος ;


Στρατηγός Γράψας: Μήπως τελικά ο λαός ξεπεράσει τους πολιτικούς;
Μηνύματα προς τους Έλληνες πολιτικούς αλλά και την Γερμανία έστειλε από την Φθιώτιδα ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Γράψας.

Σε εκδήλωση τιμής στην μαρτυρική Υπάτη ο κύριος Γράψας με την ομιλία του απέσπασε το χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν εκεί.

Η Γερμανία αποτελεί συνέχεια του ναζιστικού κράτους, τα εγκλήματα του οποίου δεν παραγράφονται και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνά όσο και αν το θέλει.

«Τα θύματα της θηριωδίας των ναζί απαιτούν δικαίωση και μέχρι να έρθει, η Γερμανία θα είναι υπόλογη» είπε ο κύριος Γράψας.

«Υπόλογες είναι όμως και οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν έχουν κάνει τίποτα επισήμως για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου» συνέχισε.
Αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη της κυρίας Μέρκελ ενώ σε ότι αφορά την Ελλάδα είπε πως μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο όταν θα είμαστε εθνικά ενωμένοι.
«Αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν καλά οι πολιτικοί, μήπως τελικά τους ξεπεράσει ο λαός» επεσήμανε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

>ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ..ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α.ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Δ.ΓΡΑΨΑΣ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ!!!«Μήπως τελικά ο λαός ξεπεράσει τους πολιτικούς»;;; «Τα θύματα της θηριωδίας απαιτούν δικαίωση»!!!ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ....ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ...[ΒΙΝΤΕΟ] Σχόλιο: Η Ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται…Υπάρχει όμως σήμερα ένας Στρατηγός Γράψας που να απειλήσει οτι θα βυθίσει τους Τούρκους;;;; ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ..ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α.ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Δ.ΓΡΑΨΑΣ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ!!!«Μήπως τελικά ο λαός ξεπεράσει τους πολιτικούς»;;; «Τα θύματα της θηριωδίας απαιτούν δικαίωση»!!!ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ....ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ...[ΒΙΝΤΕΟ] Σχόλιο: Η Ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται…Υπάρχει όμως σήμερα ένας Στρατηγός Γράψας που να απειλήσει οτι θα βυθίσει τους Τούρκους;;;; Reviewed by Markella Toufexi on Ιανουαρίου 26, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.