Ενδιαφέρει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι!!!Διαγράφονται ΠΑΛΙΑ χρέη προς την ΕΦΟΡΙΑ…!!!


Ενδιαφέρει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι!!!Διαγράφονται ΠΑΛΙΑ χρέη προς την ΕΦΟΡΙΑ…!!!
 

 
 
Μια τολμηρή νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι εξαιτίας παλαιών χρεών προς την εφορία, προωθεί η κυβέρνηση.
Πρόκειται για τη διαγραφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δεν μπορούν να εισπραχθούν γιατί φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Σε περίπτωση που γίνει έλεγχος και διαπιστωθεί ότι ένας πολίτης ή μια εταιρεία δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, τότε οι οφειλές παγώνουν και μετά από ένα χρονικό διάστημα παραγράφονται.
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καθίσταται αναγκαία, προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση με τις οφειλές στο δημόσιο.
Από τα εκατό δισεκατομμύρια που υπολογίζονται σήμερα τα χρέη προς το δημόσιο είναι ζήτημα αν μπορούν να εισπραχθούν τα 10 με 12 δισεκατομμύρια.
Ο διαχωρισμός των οφειλών σε εισπράξιμες και μη θα αποσυμφορήσει τις εφορίες και θα διαμορφώσει μια πραγματική κατάσταση για το σύνολο των χρεών προς το δημόσιο.
Τα κριτήρια για τα χρέη που είναι εισπράξιμα θα καθοριστούν με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Μαρτίου.
Οι οκτώ προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν τα χρέη ως ανεπίδεκτα είσπραξης είναι οι ακόλουθες:
Οι προϋποθέσεις
1. Λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα ασφαλιστικά, διοικητικά, δικαστικά και αναγκαστικά μέτρα σε βάρος του οφειλέτη.
2. Διενεργήθηκε εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό κάθε κινητής ή ακίνητης περιουσίας και λήφθηκε αντίγραφο της μερίδας του οφειλέτη τουλάχιστον από τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία του τόπου κατοικίας, επαγγελματικής δραστηριότητας και του τόπου καταγωγής.
3. Διερευνήθηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν υπόκεινται σε διάρρηξη, λόγω καταδολίευσης, μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.
4. Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τον εντοπισμό χρηματικών απαιτήσεων, όπως μισθωμάτων, μισθών, συντάξεων, απαιτήσεων στις τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα, τη μεταφορά χρημάτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη στο εξωτερικό και την απόληψη τόκων από το εξωτερικό.
5. Διερευνήθηκε κάθε στοιχείο που περιλαμβάνεται στα εκάστοτε πρόσφορα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα στη Φορολογική Διοίκηση και στο φυσικό φάκελο του οφειλέτη, όπως φορολογικές δηλώσεις, δηλώσεις μητρώου, ισολογισμοί και λοιπές χρηματοοικονομικές καταστάσεις, έντυπα πληροφοριών για περιουσιακά στοιχεία. Ειδικά για τις οφειλές στα Τελωνεία ο οριζόμενος ελεγκτής θα απευθύνεται στην αρμόδια Φορολογική Αρχή για τη λήψη των ανωτέρω απαιτούμενων στοιχείων.
6. Σε περίπτωση πτώχευσης του οφειλέτη, έχει κηρυχθεί η παύση των εργασιών της πτώχευσης ή έχει επέλθει περάτωση αυτής, τα οποία διαπιστώνονται με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως κοινοποίηση δικαστικής απόφασης και έλεγχος τελεσιδικίας αυτής, όταν απαιτείται από το νόμο, λήψη πιστοποιητικού από το αρμόδιο πτωχευτικό δικαστήριο σχετικά με την πορεία της πτώχευσης ή έρευνα στη μερίδα του οφειλέτη που τηρείται στο ανωτέρω δικαστήριο.
7. Όλες οι ανωτέρω έρευνες, ενέργειες και μέτρα έχουν ολοκληρωθεί ή ληφθεί και κατά των συνυπόχρεων προσώπων χωρίς να προκύψει δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους.
8. Η δέσμευση του συνόλου (100% και ανεξαρτήτως του χρόνου σύναψης της σύμβασης μεταξύ του οφειλέτη ή των συνυπόχρεων προσώπων και του πιστωτικού ιδρύματος), των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών, μέχρι του ύψους των οφειλών προς το Δημόσιο και των συμβεβαιωμένων οφειλών προς τρίτους, επεκτείνεται στο περιεχόμενο των θυρίδων σε τράπεζες ή άλλα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να αποτραπεί η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη και να επιβληθούν τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

kontranews.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Ενδιαφέρει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι!!!Διαγράφονται ΠΑΛΙΑ χρέη προς την ΕΦΟΡΙΑ…!!! Ενδιαφέρει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι!!!Διαγράφονται ΠΑΛΙΑ χρέη προς την ΕΦΟΡΙΑ…!!!   Reviewed by Markella Toufexi on Ιανουαρίου 30, 2018 Rating: 5
Από το Blogger.