ΤΙ ΑΛΛΟ;;;Τεχνητό «νησί των ανέμων» θα τροφοδοτεί με ενέργεια 80 εκατ. Ευρωπαίους!!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!


ΤΙ ΑΛΛΟ;;;Τεχνητό «νησί των ανέμων» θα τροφοδοτεί με ενέργεια 80 εκατ. Ευρωπαίους!!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!

Εκπληκτικές φωτογραφίες από τις μακέτες - Γερμανία, Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Νορβηγία και Δανία επιχειρούν να αξιοποιήσουν την Αιολική Ενέργεια ενόψει της προβλεπόμενης κρίσης μεταξύ 2030 και 2050
Ενέργεια... το μεγάλο στοίχημα των επόμενων δεκαετιών. Στην Ελλάδα οι άνεμοι του Αιγαίου και ο ήλιος θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους ειδικούς, να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού και ταυτόχρονα να γίνεται εξαγωγή ενέργειας σε άλλες χώρες. Στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, ωστόσο, πέρασαν από τη θεωρία στην πράξη, καθώς έξι χώρες ανακοίνωσαν την κατασκευή ενός τεχνητού νησιού, το οποίο θα λειτουργήσει ως γιγαντιαία παραγωγή ενέργειας για τουλάχιστον 80 εκατ. ανθρώπους.Το «νησί των ανέμων», όπως αποκαλείται ήδη, θα ξεκινήσει την παραγωγή ενέργειας το 2027 και θα καλύψει ένα ικανό ποσοστό των ενεργειακών αναγκών εκατομμυρίων πολιτών από τη Βρετανία (παρά τυην αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση), της Γερμανίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου, της Δανίας και της Ολλανδίας.

Η κατασκευή του νησιού Dogger Bank θα κοστίσει 1,75 δισ. δολάρια και θα τοποθετηθεί στα 78 μίλια απόσταση από την ακτή του Ανατολικού Γιορκσάιρ.
Εκτός από τις ανεμογεννήτριες, το νησί θα διαθέτει χώρους για τη μόνιμη κατοικία των εργαζομένων και των συνεργείων υποστήριξης, αεροδρόμιο, δίκτυο δρόμων, πάρκο και τεχνητή λίμνη.Το σχεδιασμό του φιλόδοξου αυτού έργου έχει αναλάβει ο ολλανδικός κολοσσός TenneT, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σχέδια του εγχειρήματος. Στόχος είναι, όπως αναλύει ένας εκ των υπευθύνων, είναι να αντιμετωπιστεί η κρίση ενέργειας που προβλέπεται να ξεσπάσει στο διάστημα μεταξύ του 2030 και του 2050, με την αξιοποίηση μίας μόνιμης πηγής, της Αιολικής Ενέργειας.

Την κατασκευή του τεχνητού νησιού έχει αναλάβει μεγάλη κοινοπραξία από ολλανδικές, δανέζικες και γερμανικές εταιρείες και η παράδοσή του έχει προγραμματιστεί για το 2027.

Οι μακέτες από το φιλόδοξο αυτό πρωτοποριακό πλάνο είναι άκρως εντυπωσιακές...


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...
Από το Blogger.