ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!!!ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ!!!ΕΝΑΣ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!ΒΑΣΙΛΙΚΟ  ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!!!ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ!!!ΕΝΑΣ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!
 
 
Τρία μόλις χιλιόμετρα από την Πόλη της Ρόδου, βρίσκεται ένας επίγειος παράδεισος.

Πρόκειται για το αρχαιότερο πάρκο στον κόσμο!!!

Μια μικρή κοιλάδα γεμάτη ροδοδάφνες, σκιερά πλατάνια, τρεχούμενα νερά και δροσερές καταπράσινες λιμνούλες γεμάτες νούφαρα, τις οποίες διασχίζουν γεφυράκια.

Το πάρκο Ροδίνι, όπως ονομάζεται, αποτελείται από έναν απέραντο κήπο άγριας και επιβλητικής φυσικής ομορφιάς, από τρεχούμενα νερά που καταλήγουν σε λίμνες και σε μικρούς καταρράκτες, από γιοφύρια, κιόσκια και αιωνόβια δέντρα.

Το ειδυλλιακό σκηνικό συμπληρώνουν ένας κήπος με τριαντάφυλλα, ένας ζωολογικός κήπος, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα περίφημα ελάφια της Ρόδου αλλά και τα παγώνια, που κινούνται ελεύθερα μέσα στην έκταση του Πάρκου εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με την ομορφιά τους.

Η ιστορία του πάρκου ξεκινά από την Ελληνιστική περίοδο, αν και η τοποθεσία ήταν γνωστή και παλαιότερα, αφού σύμφωνα με την παράδοση στο σημείο αυτό είχε την ρητορική του σχολή ο Αισχίνης. 

Την εποχή των Ιπποτών, στο πάρκο βρισκόταν η έπαυλη των Μεγάλων Μαγίστρων.


Το πάρκο συνέχισε να χρησιμοποιείται ως πάρκο και κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. 

Στην εποχή μας, για αρκετά χρόνια είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί στην τύχη του και μόλις τα τελευταία χρόνια έγινε ανάπλαση του χώρου από το δήμο Ροδίων και αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται χορος περιπάτου, αναψυχής και ψυχαγωγίας. 
 
Μέσα στο πάρκο, εκτός από την παραδεισένια φύση, μπορεί κάποιος να δει και ένα τμήμα από το σύστημα υδροδότησης της αρχαίας πόλης της Ρόδου ενώ γύρω από το πάρκο υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που μπορεί να επισκεφθεί με τα πόδια ενώ στη θέση Πευκάκια, βρίσκονται κομμάτια της αρχαίας νεκρόπολης (4ος-3ος π.Χ. αιώνας), που φτάνει έως τη Φανερωμένη και το Καρακόνερο 

Στην αρχαία νεκρόπολη υπάρχουν ατμοσφαιρικά φωτισμένοι, λαξευτοί στους βράχους, τάφοι ή τούμπες της Ελληνιστικής περιόδου με χαραγμένες διονυσιακές παραστάσεις καθώς κι ένας εντυπωσιακός σε μέγεθος τύμβος λαξευμένος στο βράχο με πλευρά μήκους 27,80 μέτρων, που ονομάζεται Τάφος των Πτολεμαίων και σύμφωνα με το θρύλο ήταν αφιερωμένος στο Πτολεμαίο των Α’.

Την κάθε πλευρά του κοσμούν 21 ημιστήλια δωρικού ρυθμού. Ο Τάφος των Πτολεμαίων αναστηλώθηκε το 1924 κατά τη διάρκεια της Ιταλοκρατίας.

Σήμερα τα έργα ανάπλασης του πάρκου που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν σκοπό να του προσδώσουν την αρχική του μορφή.ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.