Κοινωνικό μέρισμα:Τι άλλαξε στις αιτήσεις και ποιοι πρέπει να ελέγξουν πάλι αν παίρνουν τα χρήματα…


Κοινωνικό μέρισμα:Τι άλλαξε στις αιτήσεις και ποιοι πρέπει να ελέγξουν πάλι αν παίρνουν τα χρήματα…
  
Ορισμένες διορθώσεις έχουν γίνει στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.
Ο χρόνος που απομένει για τις αιτήσεις είναι μία εβδομάδα και πλέον όσοι θέλουν πρέπει να σπεύσουν, καθώς μετά τις αλλαγές που έγιναν ενδέχεται να είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.
Η αδικία με όσους ανάπηρους ζουν με το επίδομα της πρόνοιας παραμένουν. Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν τα ένσημα που ζητάει το σύστημα, οπότε μένουν εκτός κοινωνικού μερίσματος.
Διορθώνεται το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς
Οι στρατιωτικοί δεν εμφανίζονταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και έτσι το σύστημα τους έβγαζε εκτός. Οι διορθώσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σε εξέλιξη και έτσι όσοι στρατιωτικοί θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να επισκέπτονται την εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Στις διορθώσεις που έγιναν στην εφαρμογή έχει προστεθεί και η επιλογή με τα προστατευόμενα μέλη και δεν χρειάζεται να μπουν πλέον στο σύστημα ώστε να συναινέσουν για να εγκριθεί η αίτηση.
Επίσης έχει προστεθεί η επιλογή για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2017. Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή, καθώς έτσι το ποσό του μερίσματος ανεβαίνει, ενώ κάποιος μπορεί να είναι δικαιούχος γιατί έχει τα κριτήρια για οικογένεια με ένα παιδί, αλλά δεν τα είχε ως απλό ζευγάρι. Η δήλωση του παιδιού που γεννήθηκε μέσα στο 2017 γίνεται με το ΑΜΚΑ του.
Για τους φιλοξενούμενους δεν αναμένονται αλλαγές. Η μοναδική αλλαγή είναι πως μπορούν να κάνουν αίτηση εφόσον ο δικαιούχος έχει πεθάνει.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.