Λάρισα:Το μεγάλο λάθος ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ που τον έστειλε στην φυλακή!!!

Λάρισα:Το μεγάλο λάθος ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ που τον έστειλε στην φυλακή!!!
 
Ακριβά πλήρωσε την εμπιστοσύνη που έδειχνε σε κάποιους από τους πελάτες του ένας Λαρισαίος πρώην πράκτορας του ΟΠΑΠ, καθώς καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και αναγκάστηκε να πληρώσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να μην στερηθεί την ελευθερία του.

Ο πρώην πράκτορας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, δεχόταν τηλεφωνικά κάποια πονταρίσματα σε δελτία από παίκτες που αρχικά έδειχναν σημάδια συνέπειας όταν ερχόταν η ώρα της εξόφλησης.

Όταν όμως τα ποσά μεγάλωναν, σύμφωνα με τον ίδιο, οι «παίκτες» γινόταν ασυνεπείς και το χρέος μετακυλιόταν στον ίδιο, που από την πλευρά του όμως έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να το αποπληρώσει και ολοένα μεγάλωνε.
«Καταστράφηκα απ’ αυτήν την ιστορία. Έχασα τον έλεγχο και έτσι δημιουργήθηκε το χρέος. Προσπάθησα να κάνω ρύθμιση αλλά δεν το δέχθηκαν» τόνισε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Από την πλευρά του ένας μάρτυρας –άνθρωπος που σχετιζόταν με τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο- εξήγησε τόσο στο δικαστήριο όσο και στην «Ε» ότι «εκείνη την εποχή στα 30.000 ευρώ «παιγμένων» δελτίων, ο πράκτορας έπρεπε να δώσει μέρος ή όλο το ποσό στην εταιρία για να ανοίξει εκ νέου το όριο αυτό στο μηχάνημα. Όταν όμως η εταιρία έβλεπε πως ο πράκτορας έχει προβλήματα έριχνε το όριο σε πολύ χαμηλότερο ποσό. Με αυτόν τον τρόπο ο πράκτορας δεν μπορούσε να έχει τα περιθώρια ν’ αυξήσει τον τζίρο του και το πρόβλημα δεν λυνόταν. Πόσο μάλιστα όταν έπρεπε να πηγαίνει Θεσσαλονίκη για να πληρώσει. Η εταιρία από την πλευρά της το έκανε για λόγους ασφαλείας».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Λαρισαίος για δύο συνεχόμενα χρόνια έχοντας την ιδιότητα του πράκτορα του δελτίου ΠΡΟΠΟ ενώ λάμβανε στην κατοχή του διάφορα χρηματικά ποσά από παίκτες υποχρεούμενος να καταβάλλει στον ΟΠΑΠ το αντίτιμο, αφού παρακρατούσε ως αμοιβή το ανάλογο κάθε φορά ποσοστό, αυτός ιδιοποιήθηκε παράνομα συνολικό ποσό εκατόν τριάντα επτά χιλιάδων ευρώ (137.000) περίπου, το οποίο ανήκε στην κυριότητα της εγκαλούσας εταιρίας. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με όσα κατηγορούνταν, αν και οχλήθηκε κατ’ επανάληψη από την εν λόγω εταιρεία για να το καταβάλει αυτός δεν το έκανε.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε εν τέλει ένοχος, για την πράξη της «υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου η συνολική αξία του οποίου υπερβαίνει το ποσό των 73.000 ευρώ». Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του άρθρου 84 παρ. 2α του Π.Κ. ( σ.σ. δηλαδή πως έζησε έως το χρόνο που έγινε η πράξη έντιμη, ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή).

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών όπως και στα έξοδα της δίκης. Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή προς πέντε ευρώ την ημέρα. Ο καταδικασθείς πλήρωσε το ποσό των 20.000 ευρώ περίπου και αφέθηκε ελεύθερος.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...
Από το Blogger.