ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ επιχειρήσεις μικρομεσαίων επαγγελματιών απαλλάσσονται από το ΦΠΑ!!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ επιχειρήσεις μικρομεσαίων επαγγελματιών απαλλάσσονται από το ΦΠΑ!!!
 
 
 
Απαλλαγή από τον ΦΠΑ εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επαγγελματιών και «κούρεμα» προστίμων επιβάλει η επικαιροποίηση του μνημονίου, που έγινε στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης.
Μεταξύ των αλλαγών που δρομολογούνται είναι η αύξηση του ορίου απαλλαγής μικρών επιχειρήσεων από ΦΠΑ. Η τρόικα επέμεινε και στις παλαιότερες αξιολογήσεις ότι πρέπει να απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ οι πολύ μικρές ειχειρήσεις με ετήσιο τζίρο μέχρι 25.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών έκρινε υψηλό αυτό το πλαφόν και νομοθέτησαν το όριο των 10.000 ευρώ, επιδιώκοντας προφανώς να περιορίσουν την απώλεια εσόδων.
Το νέο όριο θα αφορά τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα τα οποία πραγματοποιούνται εντός της διαχειριστικής περιόδου από το σύνολο των δραστηριοτήτων  και τα οποία λαμβάνοντα υπ’ όψιν για τη φορολογία εισοδήματος.
 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.