ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Κωνσταντίνου Κουσκούκη!!!Η Ελλάδα διαθέτει 705 φυσικές αναβλύσεις ΚΑΙ μπορεί να γίνει παγκόσμιο health resort με όχημα τον ιαματικό τουρισμό!!![ΦΩΤΟ]

ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ Κωνσταντίνου Κουσκούκη!!!Η Ελλάδα διαθέτει 705 φυσικές αναβλύσεις ΚΑΙ μπορεί να γίνει παγκόσμιο health resort με όχημα τον ιαματικό τουρισμό!!![ΦΩΤΟ]

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο health resort με όχημα τον ιαματικό τουρισμό και με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά ιαματικού τουρισμού, το βιοκλίμα της. Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και Επιστημονικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης μιλώντας στην ημερίδα «Στρατηγικές Ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Greek Tourism Expo.

Ο ιαματικός τουρισμός, σύμφωνα με τον Κ. Κουσκούκη, μπορεί να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη τουρισμού τεσσάρων εποχών στην Ελλάδα, αφού προσφέρει δυνατότητες για επαναλαμβανόμενες περιοδικές θεραπείες.
Συμπληρωματικά των θεραπειών, όπως είπε, πρέπει να ενεργοποιηθεί το σύστημα 58 μορφών εναλλακτικού τουρισμού που θα απασχολούν τους επισκέπτες κατά τη διαμονή τους στη χώρα. Ωστόσο, χρειάζονται επενδύσεις στη δημιουργία υποδομών. «Ο ιαματικός τουρισμός μπορεί να πλαισιώσει και τις υπηρεσίες υγείας», είπε. Παρότι και στην Ελλάδα έχει ενσωματωθεί η Δυτική ιατρική, πρέπει να αναβιώσουμε την αρχαία ελληνική ιατρική. Το 2025 ο ιαματικός τουρισμός θα είναι η 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόνισε, και αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνέργειες ανάμεσα στις διαφορετικές μορφές του τουρισμού υγείας.

Λουτρά Λαγκαδά (φωτ. αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Στις απαραίτητες ρυθμίσεις οι οποίες θα «ξεκλειδώσουν» τις επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό της Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, δήμαρχος Λαγκαδά και β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα διαθέτει 705 φυσικές αναβλύσεις, και μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουν αναγνωρισθεί 120 ιαματικοί φυσικοί πόροι, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν από επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν η Ελλάδα σήμερα κατέχει μόλις το 3% του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως, όταν η Τουρκία, η Πολωνία και η Τσεχία κατέχουν το 13% και το Βέλγιο το 8%.
Οι ρυθμίσεις που απαιτούνται για να προχωρήσουν οι επενδύσεις στους φυσικούς πόρους, σχετίζονται με:
  • Το θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις. Από τους 120 φυσικούς πόρους έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα από το υπουργείο Τουρισμού οι 45.
  • Τις τεχνικές προδιαγραφές στα υδροθεραπευτήρια και τα κέντρα θαλασσοθεραπείας, προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί ειδικό σήμα λειτουργίας από το υπ. Τουρισμού.
  • Την ομάδα εργασίας στο υπουργείο Τουρισμού για τη διανομή των φυσικών πόρων με κανόνες ώστε να δοθούν επενδυτικοί ορίζοντες για τις ιαματικές πηγές.
  • Το ΠΔ για τις ζώνες προστασίας φυσικών πόρων που επεξεργάζεται το υπ. Τουρισμού.

    Αναδημοσίευση: protothema.gr.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.