ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΟΣ!!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!!Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!Βήμα βήμα πώς μίλησε ο Πανάγιος Τάφος!!!ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΕΟΣ!!!ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!!Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ  ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!Βήμα  βήμα πώς μίλησε ο Πανάγιος Τάφος!!!ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
Ο τάφος του Χριστού "μίλησε" και μάλιστα σε Έλληνες! - Η επικεφαλής της ομάδας του ΕΜΠ, Τώνια Μοροπούλου, περιγράφει βήμα - βήμα πώς κατάφεραν οι επιστήμονες να φτάσουν στην συγκλονιστική ανακάλυψη - "Τα συμπεράσματα επιβεβαιώνουν ότι ορθομαρμαρώθηκε την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου" - Συγκλονίζει η καθηγήτρια περιγράφοντας το πώς ο Πανάγιος Τάφος έχει πάνω του "αποτυπωμένη" την ιστορία αιώνων! - Αποκαλύπτει πως τον Μάιο του 2018 θα μεταφερθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η επιβλητική εικονική έκθεση του "National Geographic" - Δείτε βίντεο με όσα αναφέρει και φωτογραφίες από την "καρδιά" της σπουδαίας ανακάλυψης

Ο τάφος του Χριστού αποκάλυψε τα μυστικά του! Και τα αποκάλυψε στα… Eλληνικά! Δέος προκαλεί η ανακάλυψη της χρονολογίας του Πανάγιου Τάφου. Μια ανακάλυψη που έγινε από έλληνες επιστήμονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επικεφαλής της ομάδας η Τώνια Μοροπούλου, η οποία τονίζει ότι ο Πανάγιος Τάφος στην Ιερουσαλήμ έδωσε «πολύ σημαντικά» ευρήματα.Η Τώνια Μοροπούλου μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα συμπεράσματα της ανάλυσης από τα δείγματα του κονιάματος που συνέλεξε η ελληνική διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ όταν άνοιξε το Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου, στον ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ.Η επικεφαλής της ομάδας στέκεται σε κάτι εξαιρετικά σημαντικό: «Επιβεβαιώνουν ότι η κατασκευή είναι της εποχής του Μ. Κωνσταντίνου». Και συμπληρώνει: «Από τις αναλύσεις των κονιαμάτων στον Ιερό Βράχο γύρω από τον Τάφο βρίσκουμε την ιστορική συνέχεια των επεμβάσεων που έχουν χαρακτηρίσει το Ιερό Κουβούκλιο».Δείτε τις δηλώσεις που παρουσίασε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Epsilon

Βήμα  βήμα πώς «μίλησε» ο Πανάγιος Τάφος!Η ίδια εξηγεί το πώς κατάφερε η διεπιστημονική ομάδα του ΕΜΠ να φτάσει στην ιστορική ανακάλυψη που «έκρυβε» ο Πανάγιος Τάφος: «Χαρακτηρίσαμε και χρονολογήσαμε τα κονιάματα με πρότυπες και καινοτόμες μεθόδους. Τα συμπεράσματα είναι πολύ σημαντικά. Διότι επιβεβαιώνουν ότι ο Τάφος του Χριστού, που κατά την Ιστορία αποκαλύφθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, ορθομαρμαρώθηκε από αυτόν».

Η ομάδα ανέλαβε το έργο αποκατάστασης του Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου τον Οκτώβριο του 2016 και παρέδωσε στις 22/3/2017Η κ. Μοροπούλου συνεχίζει, ξεναγώντας μας στην εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη: «Δηλαδή, το κονίαμα που συνδέει την γκρίζα μαρμάρινη πλάκα που ακουμπάει πάνω στον Τάφο είναι της εποχής του Μεγάλου Κωνσταντίνου.Ενώ τα κονιάματα που συνδέονται με την επάνω πλάκα -αυτήν την άσπρη μαρμάρινη πλάκα που απομακρύναμε για να ανοίξουμε τον Τάφο του Χριστού- αυτά, λοιπόν, τα κονιάματα ανάγονται σε εποχές μετά την καταστροφή του Τάφου από τους Μαμελούκους το 1244 μ.Χ και έως το 1550 μ.Χ που ήταν η αναγεννησιακή αναστήλωση από τον Mπονιφάτσιο ντι Ραγκούζα.Επίσης σπουδαίο εύρημα είναι ότι από τις αναλύσεις πολλών κονιαμάτων στον Ιερό Βράχο γύρω από τον Τάφο και όσον αφορά στις ορθομαρμαρώσεις βρίσκουμε την ιστορική συνέχεια των επεμβάσεων που έχουν χαρακτηρίσει το Ιερό Κουβούκλιο: από την Κωνσταντίνεια περίοδο, την Βυζαντινή, τους Σταυροφόρους, την αναγεννησιακή αναστήλωση, την αναστήλωση του Κομνηνού».

Ο Τάφος του Χριστού… στην Ελλάδα!Η έρευνα και ανάλυση των κονιαμάτων έγινε από το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνικής των υλικών του ΕΜΠ. Το οποίο διευθύνει η Τώνια Μοροπούλου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Εργαστήριο αυτό διευθύνει ο καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς.

«Συνεχίζουμε την έρευνα, κάνουμε δημοσιεύσεις, μοιραζόμαστε όλο αυτό το έργο με τον κόσμο» τονίζει η κ. Μοροπούλου.

Για το τέλος, το… καλύτερο! Μαζί με την ομάδα του ΕΜΠ και σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και το Βυζαντινό Μουσείο προετοιμάζουν τη μεταφορά στο Βυζαντινό Μουσείο της εικονικής έκθεσης του «National Geographic» για το μεγάλο έργο του Πανάγιου Τάφου.

Η έκθεση «Tomb of Christ: The Holy Sepulchre Experience» άνοιξε τις πύλες της στις 15 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον. Θα μεταφερθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις 21 Μαΐου 2018.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

newsit


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.