ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ''ΤΣΟΥΝΑΜΙ'' στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!Έρχεται η Mifid II ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ''ΤΣΟΥΝΑΜΙ'' στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!Έρχεται η Mifid II ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!
 

Θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών συνεπάγεται η υιοθέτηση της οδηγίας Mifid II από τις αρχές του 2018, που ρυθμίζει θέματα διάθεσης επενδυτικών προϊόντων τόσο από τις τράπεζες όσο και από το σύνολο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον επενδυτικό τομέα.
Αυτό επεσήμανε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, μιλώντας στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με θέμα «Mifid II-MIFIR: Αναγκαίες προσαρμογές στο νέο περιβάλλον». Την ημερίδα χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη, οι αλλαγές που απαιτείται να γίνουν είναι πολύπλοκες και μάλιστα σε μια περίοδο μεγάλου φόρτου εργασιών στις τράπεζες.
«Οι τράπεζες βρίσκονται σε ένα ρυθμιστικό τσουνάμι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμούζης, καθώς την ίδια ώρα καλούνται να προσαρμοστούν στα καυτά ζητήματα της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της υλοποίησης των κάθε λογής ελέγχων (π.χ. stress tests) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα, πάντως, με τον επικεφαλής της ΕΕΤ, η Mifid II δημιουργεί νέα κουλτούρα στην επενδυτική αγορά, καθώς «δεν θα πουλάμε προϊόντα που δεν κατανοούμε, δεν θα πουλάμε προϊόντα που δεν θα αγοράζαμε εμείς, δεν θα πουλάμε προϊόντα που ο πελάτης δεν κατανοεί». Επίσης, η Mifid II είναι πιθανόν να οδηγήσει σε αλλαγή στρατηγικής πολλές εταιρείες του κλάδου, οδηγώντας την αγορά της διαχείρισης χαρτοφυλακίου σε μεγαλύτερη συγκέντρωση. «Κάποιοι πιθανώς θα επιλέξουν να περιορίσουν τη δραστηριότητά τους ή να προσφέρουν υπηρεσίες μέσω τρίτων, καθώς το κόστος προσαρμογής δεν είναι μικρό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμούζης.
Στα πλεονεκτήματα της Mifid II εστίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ξεχωρίζοντας τη μεγαλύτερη διαφάνεια των συναλλαγών, την ενίσχυση του ρόλου των εποπτικών αρχών και στην ισχυρότερη προστασία των επενδυτών.

kathimerini.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
loading...
!-- Composite Start -->
Loading...
Από το Blogger.