ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Eurobank ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!Η επόμενη ημέρα ΘΑ είναι εφιαλτική!!!


ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΤΕ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Eurobank ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!
Η επόμενη ημέρα ΘΑ είναι εφιαλτική!!!Με έκπτωση 97% έγινε τελικά η καθοριστική συναλλαγή πώλησης προβληματικών δανείων σε «κοράκι» από την τράπεζα Eurobank. Το τίμημα για τξη συμφωνία φαίνεται χαμηλό, αλλά στην πραγματικότητα η τράπεζα είναι κερδισμένη.
Όπως ανακοίνωσε η Eurobank, η συναλλαγή έκλεισε με την εταιρία «Intrum Justitia», την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ευρώπη, με τίμημα που ανέρχεται περίπου σε 3% του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου.
Δηλαδή, για κεφάλαιο δανείων 1,5 δισ., η τράπεζα θα εισπράξει μόνο 45 εκατ. ευρώ, παρέχοντας στον αγοραστή μια έκπτωση κατά 97%!
Πώς ωφελείται η Eurobank
Και έτσι, όμως, η συναλλαγή εξακολουθεί να είναι επωφελής για την τράπεζα. Σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια η πώληση των δανείων είναι ουδέτερη για την τράπεζα, όπως ανακοίνωσε η Eurobank.
Από το 1,5 δισ. του κεφαλαίου αυτών των δανείων, τα περισσότερα έχουν ήδη διαγραφεί από τον ισολογισμό και εξακολουθούν να εμφανίζονται μόνο 620 εκατ..
Το όφελος για την τράπεζα είναι ότι δε θα χρειάζεται να κρατάει κεφάλαια για αυτά τα 620 εκατ. προβληματικών δανείων, δηλαδή θα περιορισθούν οι συνολικές κεφαλαιακές απαιτήσεις του ισολογισμού.
 Στόχος η ελάφρυνση
Το μήνυμα ευρύτερα προς την τραπεζική αγορά από αυτή τη συναλλαγή είναι ότι οι τράπεζες μπορούν να βγουν κερδισμένες από συναλλαγές πώλησης προβληματικών δανείων, επιταχύνοντας τη διαδικασία εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων τους, αν και οι υποψήφιοι αγοραστές αξιώνουν εκπτώσεις που ισοδυναμούν με… χάρισμα των δανείων, όταν πρόκειται για χορηγήσεις πολύ χαμηλής ποιότητας.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, σειρά για πώληση «κόκκινων» δανείων καταναλωτικής πίστης χωρίς εξασφαλίσεις παίρνει η Alpha Bank, που έχει προετοιμάσει ένα πακέτο δανείων 1 δισ. ευρώ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.