ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ!!Πώς θα δίνονται στο εξής οι άδειες για υπαίθριο εμπόριο…ΣΕ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ!!Πώς θα δίνονται στο εξής οι άδειες για υπαίθριο εμπόριο…ΣΕ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!
 


Με κοινωνικά κριτήρια όπως ανεργία, οικογενειακή κατάσταση κ.α., θα δίνονται στο εξής οι άδειες για το υπαίθριο εμπόριο. Η εμπορική αυτή δραστηριότητα θα θεωρείται πλέον κύρια ασχολία και όχι πάρεργο. Επιπλέον, καταργείται η κληρονομική διαδοχή των αδειών που θα χορηγηθούν με το νέο σύστημα, δηλαδή οι υφιστάμενες άδειες θα μπορούν να μεταβιβαστούν στην επόμενη γενιά.
Οι άδειες θα προκηρύσσονται από τις Περιφέρειες με βασικό κριτήριο να υπάρχουν κενές θέσεις στις αγορές ώστε το επάγγελμα να είναι βιώσιμο. Άδεια ετήσιας διάρκειας μπορεί επίσης να χορηγείται σε εμπόρους που πτωχεύουν προκειμένου να εκποιήσουν το εμπόρευμα της επιχείρησής τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 11.000 επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών που ήταν καταγεγραμμένοι το 2014, περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν στην εφορία ζημιές συνολικού ύψους 25 εκατ., ενώ οι υπόλοιποι που ήταν κερδοφόροι δήλωσαν κέρδη ύψους 8,5 εκατ.
Επίσης, μετά την ένταξη και των δημοσίων έργων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προκήρυξης και διεξαγωγής των διαγωνισμών, έχουν ολοκληρωθεί 16 δημοπρασίες στις οποίες υπεβλήθησαν 310 προσφορές (περίπου 20 σε κάθε μία) ενώ είναι σε εξέλιξη 74 διαδικασίες αξίας 113 εκατ. ευρώ. Συνολικά έχουν εγγραφεί στο μέτωπο 1.269 φορείς του δημοσίου και 1.219 εταιρίες.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
Από το Blogger.