ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Α-374!!!Το υπερ-πλοίο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ!!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΜΑΣ!!!ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΑΝΚΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ...ΚΑΙ...ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚΑΡΕΙ!!!ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Α-374!!!Το υπερ-πλοίο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ!!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΜΑΣ!!!ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΑΝΚΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ...ΚΑΙ...ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚΑΡΕΙ!!!
 


Οι δυνατότητες Υποστηρίξεως του πλοίου Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ είναι ιδιαίτερα σημαντικές και το καθιστούν ικανό για δράση όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο.
Περιλαμβάνουν τον εν πλω ανεφοδιασμό των πλοίων του ΠΝ ή άλλων συμμαχικών πλοίων με πετρέλαιο DieselF-76, καύσιμο Ε/Π JP-5, πυρομαχικά, κατευθυνόμενα βλήματα, τορπίλες, κρίσιμα αμοιβά υλικά, λιπαντικά, νερό και τρόφιμα. Επίσης είναι δυνατή η χρήση του και ως Πλοίο Διοικήσεως, ενώ διαθέτει προστασία για εκτέλεση επιχειρήσεων σε ραδιοβιοχημικό περιβάλλον.
Παράλληλα, το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ έχει δυνατότητα συνδρομής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (πλημμύρες, σεισμοί, κλπ). Για το σκοπό αυτό διαθέτει επιπλέον ενδιαιτήσεις για παροχή καταλύματος στον πληθυσμό των πληγέντων περιοχών, δύναται να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε καταυλισμούς προσφύγων και τέλος να τους εφοδιάσει με τρόφιμα, ρουχισμό και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια (που μπορεί να μεταφέρει σε 1 containersτων 20 κπ).
Ιδιαίτερης σημασίας είναι η πλήρης θεραπευτική μονάδα του πλοίου, που είναι εξοπλισμένη με χειρουργείο μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο. 
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Πλοίο γενικής υποστήριξης τύπου Etna
Ναυπήγηση : Ναυπηγεία Ελευσίνας ΑΕ, Ελευσίνα.
Καθέλκυση : 19-02-2002
Ένταξη - Ύψωση Σημαίας : 08-07-2003
Διαστάσεις: 146,5/21/13.1 μέτρα
Εκτόπισμα: 13.400 τόνοι με πλήρη φόρτο (φορτίο 5.600 m3 ντίζελ, 1500 m3 καύσιμο JP-5 και 192 τόνοι νερό. Χώροι αποθήκευσης 20 τόνοι ανταλλακτικών, 30 τόνοι λιπαντικών σε βαρέλια, έως 12 εμπορευματοκιβώτια. Θεραπευτήριο. Συνεργεία επισκευών.)
Πρόωση: 2 ντίζελ Sultzer12 ZAV405 με ισχύ 22.400 ίππους. 2 έλικες μεταβλητού βήματος. Εγκάρσιος έλικας στην πλώρη.
Ταχύτητα: Μέγιστη 21.5 κόμβοι, κανονική 18 κόμβoι.
Οπλισμός : Πυροβόλα: 1 CIWSPhalanxMk15 Mod12 των 20 mm. 4 Rheinmetallτων 20 mm. Πολυβόλα 2 των 0.5 in(12.7 mm), 6 των 0.30 in(7.6 mm), 2 MG-3 των 7.62 mm.
Radarέρευνας επιφανείας: RaytheonSPS-10 Dστη συχνότητα G. Radarναυτιλίας: 2 BRIDGEMASTERE252/6.
Ελικόπτερο : ΑΒ-212 EW/ ASWή S-70B-6
Πλήρωμα : 140 άτομα περίπου.
Το πλοίο έχει πάρει το όνομά του από τον Προμηθέα, τον μυθικό ευεργέτη και προστάτη τον ανθρώπων που κατά παράβαση των εντολών του Δία, έδωσε στους ανθρώπους μεταξύ πολλών άλλων και τη φωτιά.
Το σημερινό ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ( Α-374) ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Ελευσίνας με βάση τα σχέδια του πλοίου υποστηρίξεως ETNAτου Ιταλικού Ναυτικού. Η καθέλκυσή του έγινε στις 19-2-2002 και η ύψωση της Σημαίας στις 8-7-2003. Αποτελεί το τρίτο πλοίο με το όνομα αυτό στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και το μεγαλύτερο σε εκτόπισμα που υπήρξε ποτέ.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...
loading...
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Α-374!!!Το υπερ-πλοίο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ!!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΜΑΣ!!!ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΑΝΚΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ...ΚΑΙ...ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚΑΡΕΙ!!! ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ Α-374!!!Το υπερ-πλοίο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ!!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΜΑΣ!!!ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΑΝΚΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ...ΚΑΙ...ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚΑΡΕΙ!!!   Reviewed by Markella Toufexi on Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.