ΤΡΑΓΙΚΟ!!!ΝΕΑΡΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ 24 χρονών ΧΑΡΗΚΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥ Πρότειναν Δουλειά!!!ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ δέχτηκε ΟΜΩΣ...ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ...ΟΤΙ ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ...ΕΦΙΑΛΤΗ!!!
ΤΡΑΓΙΚΟ!!!ΝΕΑΡΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ 24 χρονών ΧΑΡΗΚΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥ Πρότειναν Δουλειά!!!ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ  δέχτηκε ΟΜΩΣ...ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ...ΟΤΙ ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ...ΕΦΙΑΛΤΗ!!!
 


O Bekunda Sunday ακόμα θυμάται την περηφάνια στη φωνή της μητέρας του όταν της είπε πως είχε βρει δουλειά στην Κένυα. Ήταν 24 χρονών και σπούδαζε τουριστικά στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντα.
Δεν είχε πολλά χρήματα και δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο τυχερός ήταν όταν ένας άγνωστος με το όνομα Charles του προσέφερε μία δουλειά στο εργοστάσιο του αδερφού του στο Ναϊρόμπι.
Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, μπήκε στο αυτοκίνητο του νέου του φίλου μαζί με ένα άλλο αγόρι από την Ουγκάντα που το λέγαν Sam. Δύο μέρες αργότερα έτρεμε καθώς έβλεπε έναν άντρα να δένει τον Sam σε μία καρέκλα και να προσπαθεί να τον πνίξει με μία πλαστική σακούλα. Εκείνος είχε προσπαθήσει να αποδράσει ενώ δεν θα έπρεπε γιατί τώρα ήταν σκλάβοι του $εξ.

Η ιστορία του Sunday, παρόλο που είναι σπάνια, δεν είναι μοναδική. Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν πως μόνο οι γυναίκες πέφτουν θύματα του σωματεμπορίου, φαίνεται πως υπάρχουν και αρκετά θύματα που είναι άντρες.
Ειδικά στην Ανατολική Αφρική, όπου η πopvογραφία και η βιομηχανία της ανθίζει, η ζήτηση σε νέους άντρες έχει αυξηθεί πάρα πολύ και ιστορίες όπως του Sunday πολλαπλασιάζονται.
Σύμφωνα με αναφορές, ο αριθμός όσων αναγκάζονται στην σωματεμπορία, και από τα δύο φύλα, έχει αυξηθεί και περίπου 23% των ξένων που διακινούνται στην Κένυα είναι άντρες. Πολλοί αναγκάζονται να δουλεύουν σε διάφορες δουλειές, αν και ο κύριος λόγος που τους χρησιμοποιούν είναι ως σκλάβους του $εξ.
Αφού τον έγδuσαν και τον χτύπησαν, θυμάται πως τον είχαν κλειδώσει σε ένα δωμάτιο για 3 μήνες και τον ανάγκαζαν να κοιμάται με άντρες και γυναίκες. Προς το παρόν, η ζήτηση σε γυναίκες είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά πολλοί άντρες που έχουν πέσει θύματα αυτού του κυκλώματος ντρέπονται να μιλήσουν. Έτσι, τα στοιχεία που υπάρχουν δεν είναι ακριβή.
Η έλλειψη όμως της κοινωνικής συνειδητοποίησης είναι και αυτό που έκανε τον Sunday να μην είναι καχύποπτος. Δεν αμφέβαλε για τον Charles ακόμα και όταν πήρε άλλα 6 νεαρά κορίτσια και αγόρια μαζί του και τους πέρασε παράνομα από τα σύνορα.
Όταν κατάλαβε πως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, ήταν ήδη αργά. Πολλές φορές του έλεγαν να ακολουθήσει ένα σενάριο ενώ τον βιντεοσκοπούσαν. Κατάφερε όμως να αποδράσει αφού του είπαν πως τον είχαν πουλήσει σε έναν άντρα από τη Μεγάλη Βρετανία και τον πήγαν στην Ουγκάντα για να πάρουν τα χαρτιά του γι’αυτό το ταξίδι.
Πήδηξε από το αυτοκίνητο καθώς είχαν σταματήσει για να πάρουν φαγητό στην Καμπάλα και πήγε αμέσως στην αστυνομία. Εκείνοι υποσχέθηκαν να τον βοηθήσουν αλλά έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε και ο Sunday έχει πλέον χάσει κάθε ελπίδα να δει τον Charles πίσω από τα σίδερα.
Οι αρχές λένε πως η σωματεμπορία είναι ένα πολύπλοκο έγκλημα που περιλαμβάνει την συμμετοχή πολλών ανθρώπων και έτσι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί η άκρη του νήματος, Γι’αυτό και προσπαθούν να εξελίξουν την πολιτική τους και να εκπαιδεύσουν καλύτερα τα στελέχη τους.
Η Rwanda προσπαθεί να κάνει πιο αυστηρές τις ποινές και σύμφωνα με τις αρχές έχουν διασωθεί πάνω από 150 θύματα από το 2011. Η Κένυα προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση των στελεχών της αστυνομίας, την ενημέρωση του κόσμου και την προστασία όσων έχουν επιζήσει και θέλουν να καταθέσουν ενάντια στο κύκλωμα αυτό.
Μέχρι τώρα, σε 150 τέτοιες περιπτώσεις στην Ουγκάντα, 146 άτομα συνελήφθησαν αλλά μόνο 4 καταδικάστηκαν. Ειδικοί λένε όμως πως για να σταματήσει το κύκλωμα αυτό, πρέπει να αλλάξει και η βιομηχανία που κερδίζει από αυτό, λέγοντας πως πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι γύρω από την πopvεία και την πopvογραφία.
Όταν ο Sunday επέστρεψε στο σπίτι του, έμαθε πως η μητέρα του είχε πεθάνει. Εν τω μεταξύ, είχε διαγνωστεί με μετατραυματικό στρες και αρκετά $εξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Η οικογένειά του τον παρακάλεσε να μην μιλήσει για όσα έπαθε από φόβο πως θα τους ντρόπιαζε αλλά εκείνος λέει πως δεν είχε άλλη επιλογή: “Το χρωστάω σε όσους έμειναν πίσω.”


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...
Από το Blogger.