ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ!!!ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ!!!Επί 15 ολόκληρα χρόνια βρισκόταν σε κατάσταση «φυτού», ως συνέπεια ενός τροχαίου ατυχήματος!!!
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ!!!ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ  ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ!!!
Επί 15 ολόκληρα χρόνια βρισκόταν σε κατάσταση «φυτού», ως συνέπεια ενός τροχαίου ατυχήματος!!!


Η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να αλλάξει τα πάντα για όσα ισχύουν μέχρι σήμερα
Επί 15 ολόκληρα χρόνια βρισκόταν σε κατάσταση «φυτού», ως συνέπεια ενός τροχαίου ατυχήματος. Κι όμως, Γάλλοι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν, με την συγκεκριμένη περίπτωση να είναι πιθανό να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα για την κωματώδη κατάσταση ασθενών. Κι όχι μόνο τον επανέφεραν, αλλά όπως ισχυρίζεται το έντυπο «Current Biology», αποκατέστησαν και σε έναν μεγάλο βαθμό την συνείδησή του.
Μέχρι τώρα, οι γιατροί πίστευαν ότι αν κάποιος πέσει σε κώμα για περισσότερο από ένα χρόνο, τότε η κατάστασή του θεωρείται μη αναστρέψιμη. Όμως η ομάδα Γάλλων γιατρών, εμφύτευσε μια νευροδιέγερση στο στήθος του ασθενή και επί έναν μήνα, διέγειραν το πνευμονογαστρικό του νεύρο, το οποίο παίζει τεράστιο ρόλο σε βασικές λειτουργίες, όπως το περπάτημα.
«Μετά από έναν μήνα διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου, η προσοχή του ασθενή, οι κινήσεις και η εγκεφαλική δραστηριότητα του βελτιώθηκαν σημαντικά. Ο νεαρός άνδρας από την κωματώδη κατάσταση στην οποία βρισκόταν πέρασε ουσιαστικά σε μια ‘ελάχιστα ενσυνείδητη’ κατάσταση», είπε η συγγραφέας της μελέτης από το Ινστιτούτο Γνωσιακών Επιστημών της Λυών, Άντζελα Σιρίγκου.
Μετά από την διέγερση αυτή, ο ασθενής ήταν ικανός να ανταποκριθεί σε βασικές λειτουργίες που δεν μπορούσε πρωτύτερα. Μπορούσε να ακολουθήσει με το βλέμμα του ένα αντικείμενο, ή όταν του το ζητούσαν οι γιατροί, μπορούσε να γυρίσει το κεφάλι του. Επίσης, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, μπορούσε να κρατηθεί ξύπνιος όταν του διάβαζαν ή να δείξει την έκπληξή του , όταν κάποιος πλησίαζε στο κρεβάτι του.
Η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου εφαρμόζεται εδώ και χρόνια ως θεραπεία της επιληψιας και της κατάθλιψης γι’ αυτό και αποφάσισαν οι γάλλοι γιατροί να την δοκιμάσουν στον συγκεκριμένο ασθενή. Επέλεξαν τον 35χρονο καθώς βρισκόταν στην χειρότερη δυνατή κατάσταση, αφού επί 15 χρόνια παράμενε «φυτό» χωρίς ενδείξεις κινητικότητας και ελπίδες για βελτίωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ασθενείς κάποιες φορές έχουν εξέλιχθει αυθορμήτως από την κατάσταση «φυτού», δεν ισχύει για την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Όσοι είναι σε μόνιμη κατάσταση «φυτού» παραμένουν άγρυπνοι και αυτό τους διαχωρίζει από τους ασθενείς σε κώμα που δεν έχουν καμιά απολύτως ανταπόκριση. Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις οι ασθενείς συνεχίζουν να βρίσκονται σε μια κατάσταση διαρκούς άγνοιας τόσο του εαυτού τους όσο και του περιβάλλοντός τους.
Οι ασθενείς με ελάχιστη συνείδηση έχουν μερική ή διαλείπουσα ενσυναίσθηση του εαυτού τους και του περιβάλλοντος και εμφανίζουν την ικανότητα να μπορούν να εκτελέσουν απλές εντολές.
Η νευροδιέγερση προκάλεσε μια αύξηση σε έναν συγκεκριμένο τύπο εγκεφαλικής δραστηριότητας, ο οποίος βρίσκεται στις περιοχές του εγκεφάλου που έχουν σχετιστεί με τον έλεγχο της κίνησης και την εγρήγορση. «Όλα αυτά δείχνουν ότι η πλαστικότητα του εγκεφάλου και η αποκατάσταση του είναι εφικτά, ακόμα και όταν έχει χαθεί κάθε ελπίδα», τονίζει η Άντζελα Σιρίγκου.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Loading...
loading...
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ!!!ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ!!!Επί 15 ολόκληρα χρόνια βρισκόταν σε κατάσταση «φυτού», ως συνέπεια ενός τροχαίου ατυχήματος!!! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ!!!ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ  ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ!!!Επί 15 ολόκληρα χρόνια βρισκόταν σε κατάσταση «φυτού», ως συνέπεια ενός τροχαίου ατυχήματος!!!   Reviewed by Markella Toufexi on Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5
Από το Blogger.