ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Αλλάζει…. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ….

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Αλλάζει…. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ….


Αλλαγή Παιχνιδιού: Η Κίνα Εκδίδει Τίτλους Αγοράς Πετρελαίου σε Γουάν με Ρήτρα Χρυσού.
[Tο κατωτέρω άρθρο αναφέρεται στην είδηση του Σεπτεμβρίου (του έτους και του Αιώνα,)που σηματοδότησε πλειάδα βαρυσήμαντων οικονομικών άρθρων και αναλύσεων της σημασίας της, ως αγγέλματος ριζικής αλλαγής της παγκόσμιας νομισματικής και γεωπολιτικής πραγματικότητας. Παρατίθεται παρακάτω στην πιο σύντομη και εύληπτη -για τον μέσο αναγνώστη- δημοσίευσή της, από το γαλλικό μέσο ελεύθερης ενημέρωσης Reseau International. Θα ακολουθήσει φυσικά ο πληρέστερος φωτισμός της από κείμενα, αμάχητης διεθνούς εγκυρότητας.]
Παρουσίαση Μιχαήλ Στυλιανού
Οι εξαγωγείς πετρελαίου, όπως η Ρωσία και το Ιράν θα μπορούν στο εξής να παρακάμπτουν το αμερικανικό δολάριο, να αμείβονται με το κινεζικό εθνικό νόμισμα Γουάν και να το μετατρέπουν σε χρυσό.
΄Οπως ανακοίνωσε το αρμόδιο ηλεκτρονικό δελτίο OilPrice.com:
Ο κυριότερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η Κίνα, θα εκδώσει συμβόλαια μελλοντικής αγοράς πετρελαίου (Futures), τιμολογημένα σε Γουάν, ανταλλάξιμα σε χρυσό, δημιουργώντας την εν δυνάμει σημαντικώτερη ασιατική αξία στον τομέα του πετρελαίου, που θα επιτρέπει στους εξαγωγείς να παραμερίζουν χρεώγραφα σε αμερικιανικά δολάρια χάριν των συναλλαγών σε Γουάν, όπως αναφέρει η Ασιατική Επιθεώρηση Νικκέϊ.
Τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια ακαθάρτου πετρελαίου θα είναι τα πρώτα συμβόλαια εμπορευμάτων στην Κίνα προσφερόμενα σε ξένα επενδυτικά κεφάλαια, σε εμπορικές επιχειρήσεις και σε πετρελαϊκές εταιρείες. Η παράκαμψη του αμερικανικού δολαρίου στο εμπόριο μπορεί να επιτρέψει στους εξαγωγείς πετρελαίου, όπως λ.χ. η Ρωσία και το Ιράν, να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις χρησιμοποιώντας το Γουάν στις συναλλαγές τους, κατά την Ασιατική Επιθεώρηση Νικκέϊ. Για να καταστήσει το Γουάν πιο ελκυστικό, η Κίνα το καθιστά ανταλλάξιμο με χρυσό στην αγορά συναλλάγματος του Χόγκ Κόγκ και της Σαγκάης.
Τον περασμένο μήνα, η αγορά μακροπρόθεσμων συμβολαίων της Σαγκάης και η θυγατρική της για τις πετρελαϊκές συναλλαγές,ΙΝΕ, τερμάτισαν με επιτυχία τέσσερεις δοκιμές περιβάλλοντος παραγωγής για τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια ακαθάρτου πετρελαίου και το πρόγραμμα συνεχίζεται με τις προπαρασκευαστικές εργασίες για την λίστα των μακροπρόθεσμων συμβολαίων πετρελαίου, εν όψει της έναρξης των επιχειρήσεων στο τέλος του τρέχοντος έτους.
«Οι κανόνες του παγκόσμιου παιχνιδιού στον πετρελαϊκό τομέα μπορει ν’ αρχίσουν να αλλάζουν δραματικα», δήλωσε στην Ασιατική Επιθεώρηση Νικκέη ο Λιουκ Γκρόμεν, ιδρυτής της εταιρείας μακροοικονομικών ερευνών FFTT με έδρα τις ΗΠΑ.
Μάλιστα, οι κανόνες αλλάζουν. Καλως ορίσατε σ’ έναν κόσμο πραγματικά πολυκεντρικό, όπου τα έθνη δεν θα πρέπει πλέον να είναι αλυσσοδεμένα στο δολάριο.
Η κινεζική διατίμηση χρεωγράφων σε Γουάν –συνδυασμένη στο πρόγραμμα με το Χρηματιστήριο αξιών του Χογκ Κόγκ για την πώληση συμβολαίων αγοράς μετάλλου χρυσού τιμωμένου σε Γουάν- δημιουργεί ένα σύστημα όπου οι χώρες θα μπορούν να προσπεράσουν το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, εγραψε η ειδική έκδοση Tinker, σε πρόσφατο δημοσίευμα:
«Αφού αποδέχτηκε την πληρωμή του πετρελαίου ή του αερίου σε Γουάν, ο πωλητής –είτε πρόκειται για την Ρωσία, την Σαουδική Αραβία ή οποιονδήποτε άλλον- δεν έχει λόγο ν’ ανησυχεί μήπως βρεθεί με μεγάλα αποθέματα Γουάν. Μπορεί απλά να τα ανταλλάξει με χρυσό», τονίζει ο Tinker.
«Προοδεύουμε προς έναν κόσμο πολυκεντρικό»
Προσδεθείτε!
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
!-- Composite Start -->
Loading...

loading...
Από το Blogger.