ALERT!!!ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!!!ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΚΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ''ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ'' ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ!!!ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝ!!!Susan Duclos!!!Το θέμα δεν είναι "αν" θα συμβεί ο μεγάλος σεισμός αλλά το "πότε"!!!3 ΒΙΝΤΕΟ!!!


ALERT!!!ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!!!ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΚΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ''ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ'' ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ!!!ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝ!!!Susan Duclos!!!Το θέμα δεν είναι "αν" θα συμβεί ο μεγάλος σεισμός αλλά το "πότε"!!!3 ΒΙΝΤΕΟ!!!Η Καλιφόρνια "κουνιέται"συνεχώς και οι κάτοικοι φοβούνται το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.
Μετά το μεγάλο σεισμό στο Μεξικό των 8,1 ρίχτερ αλλά και τους επόμενους μεγάλους σεισμούς που συνεχίστηκαν στο Μεξικό με 7,1 και 6,2 ρίχτερ,η Καλιφόρνια άρχισε να κουνιέται με συνεχόμενους σεισμούς που ξεκινούσαν από 2 ρίχτερ και έφτασαν μέχρι τα 5,8 ρίχτερ.

Οι κάτοικοι αγωνιούν για την ενεργοποίηση του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα.
Ο Matthew Blackett, ανώτερος Λέκτορας Φυσικής Γεωγραφίας και Φυσικών Κινδύνων στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Coventry, λέει "Αλλά το σύστημα που προκαλεί αυτές τις καταστροφές στο Μεξικό είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει στην Καλιφόρνια." Και στις δύο περιοχές , οι τεκτονικές πλάκες ολισθαίνουν η μία μετά την άλλη.

Στην Καλιφόρνια, η πλάκα του Ειρηνικού και η βορειοαμερικανική πλάκα κινούνται προς τα βόρεια, αλλά η πρώτη κινείται ταχύτερα από την τελευταία, οδηγώντας σε συσσώρευση εντάσεων. Μερικά από αυτά απελευθερώθηκαν στον καταστροφικό σεισμό του 1906 που έπληξε το Σαν Φρανσίσκο. Αλλά εξακολουθεί να πιστεύεται ότι υπάρχει πολλή ανεπίλυτη πίεση κατά μήκος του ρήγματος του Σαν Αντρέας στα νότια του κράτους. Με άλλα λόγια, ένας σεισμός πιθανότατα έρχεται και πρόκειται να είναι ένας "μεγάλος"σεισμός. 


Οι προβλέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, λέει ο Blackett, τοποθετούν το πιθανό μέγεθος αυτού του σεισμού κάπου μεταξύ των μεγεθών 7 και 8 ρίχτερ.

Το ρήγμα του Σαν Αντρέα είναι μέρος αυτού του δακτυλίου της φωτιάς.

Ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι κρατούν τα μάτια τους στον δακτύλιο της φωτιάς, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, είναι επειδή το "δαχτυλίδι" παράγει το 90% των σεισμών στον κόσμο και το 81% των μεγαλύτερων σεισμών στον κόσμο, αλλά και 452 ηφαίστεια πάνω από το 75% των ενεργών και αδρανών ηφαιστείων του κόσμου.

Κάποιοι Καλιφόρνιοι έχουν κουραστεί τόσο πολύ από το σμήνος των σεισμών την περασμένη εβδομάδα,που φοβούνται το ενδεχόμενο ότι ο μεγάλος σεισμός θα εκδηλωθεί ποιό σύντομα από ότι περιμένουν και ετοιμάζονται γι αυτό.

Προκειμένου να κατανοήσουμε ακριβώς πόση καταστροφή θα έφερνε ένας σεισμός που θα έπληττε τη γραμμή του San Andreas , σας υπενθυμίζουμε αυτό που επεσήμανε ο Δρ. Lucy Jones, επιστημονικός σύμβουλος για τη μείωση των κινδύνων στην Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα το 2013, λέγοντας "Φανταστείτε την Αμερική χωρίς το Λος Άντζελες", καθώς προειδοποίησε ότι η Καλιφόρνια δεν είναι σε καμία περίπτωση προετοιμασμένη για σοβαρό σεισμό.

Σύμφωνα με μια μελέτη του USGS που ονομάζεται "Shakeout Report", όταν ένας σεισμός μεγάλης έκτασης βλάψει το ρήγμα του San Andreas, η ζημιά θα ξεπεράσει τα καταγεγραμμένα κτίρια και τους αυτοκινητόδρομους που παρατηρήθηκαν στο σεισμό του Northridge του 1994.

Οι περισσότερες οπτικές ίνες του ίντερνετ περνούν μέσα από το ρήγμα του Αγιου Ανδρέα,και έτσι θα έχουμε την πτώση του διαδικτύου σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.

Στην περιοχή αυτή συναντώνται οι πλάκες του Ειρηνικού και της Β.Αμερικής.Ετσι η καταστροφή θα είναι τεράστια.Θα συνδεθεί ακόμα με εκρήξεις ηφαιστείων που βρίσκονται στην περιοχή.Οι αρμονικές δονήσεις συχνά προηγούνται ή συνοδεύουν τις ηφαιστειακές εκρήξεις.

Το θέμα δεν είναι "αν" θα συμβεί ο μεγάλος σεισμός αλλά το "πότε". 


Γράφει η Susan Duclos.

http://allnewspipeline.com/Earth_Wobbles_EQs_Volcanoes_Ring_of_Fire.php

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ANP : Corfiatiko.blogspot.comπηγη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...

loading...
Από το Blogger.