ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!Στην Κρήτη τα παλαιότερα ίχνη βάδισης του ανθρώπου!!!Δημοσιεύθηκαν στις31/8/2017 τα αποτελέσματα της μελέτης ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Aθανάσιου Αθανάσιου ΚΑΙ ΤΟΥ Χαράλαμπου Φασουλά ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ....ΠΙΘΙΚΟΥΣ!!!

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ  ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!Στην Κρήτη τα παλαιότερα ίχνη βάδισης του ανθρώπου!!!Δημοσιεύθηκαν στις31/8/2017 τα αποτελέσματα της μελέτης ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Aθανάσιου Αθανάσιου ΚΑΙ ΤΟΥ Χαράλαμπου Φασουλά ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ....ΠΙΘΙΚΟΥΣ!!!

 Δημοσιεύθηκαν στις 31/8/2017 από περιοδικό του οίκου Elsevier τα αποτελέσματα της μελέτης απολιθωμένων ευρημάτων από την περιοχή Καστελίου Χανίων τα οποία θέτουν υπό αμφισβήτηση την επικρατούσα θεώρηση για την πορεία εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.
Τα ίχνη δίποδης βάδισης που είχαν βρεθεί τυχαία το 2002 από τον Πολωνό Παλαιοντολόγο Gerard Gierlinski άρχισαν να μελετούνται συστηματικά από τον μαθητή του Grzegorz Niedzwiedzki το 2010 οπότε και διαπιστώθηκε ότι μάλλον ανήκουν σε πρόγονο του ανθρώπου.
Η πολυεθνική ερευνητική ομάδα που συστάθηκε στη συνέχεια από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα της Σουηδίας μελέτησε τα ίχνη και πιστοποίησε ότι πρόκειται για δίποδη βάδιση κάποιου άγνωστου προγονικού είδους του ανθρώπου που δημιουργήθηκε πριν από 5,7 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που τα κατατάσσει ως τα παλαιότερα που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.
Έτσι αμφισβητείται η θεωρία ότι το ανθρώπινο είδος εμφανίστηκε και εξελίχθηκε στην Αφρική πριν από 6 περίπου εκατομμύρια χρόνια και πολύ αργότερα εξαπλώθηκε στις άλλες ηπείρους. Τα δεδομένα από το Καστέλι υποστηρίζονται και από τη σχετικά πρόσφατα τοποθέτηση ίδιας ηλικίας απολιθωμάτων του είδους του Graecopithecus, που βρέθηκαν στη βόρεια Ελλάδα και Βουλγαρία, στα προγονικά είδη του ανθρώπου και όχι των πιθήκων όπως πιστεύανε παλιά.
Στη διεθνή ερευνητική ομάδα συμμετείχαν από την Ελλάδα δύο επιστήμονες ο έφορος Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Αθανάσιος Αθανάσιου και ο υπεύθυνος Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χαράλαμπος Φασουλάς.
ekriti.grπηγη

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

!-- Composite Start -->
Loading...

loading...
Από το Blogger.