ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ… 28 Σεπτεμβρίου!!Πλησιάζει η δικαίωση σε όσους πήραν δάνεια......

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ… 28 Σεπτεμβρίου!!Πλησιάζει η δικαίωση σε όσους πήραν δάνεια......
 Η μεγάλη στιγμή για τους δανειολήπτες που «παγιδεύτηκαν» σε δάνεια ελβετικού φράγκου απέχει πλέον μόνο 2 εβδομάδες. Στις 28 Σεπτεμβρίου, στο Εφετείο Αθηνών θα εκδικασθεί η έφεση της Eurobank κατά της πρωτόδικης απόφασης επί συλλογικής αγωγής, που δικαιώνει απόλυτα τους δανειολήπτες. Εάν το δικαστήριο επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση, θα ανοίξει το δρόμο για την εξόφληση αυτών των δανείων, με βάση την αρχική ισοτιμία ελβετικού-ευρώ. Αυτό συνεπάγεται βέβαια μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες. Ιδιαίτερα για την Eurobank, που έχει χορηγήσει τα περισσότερα δάνεια σε ελβετικό νόμισμα.
Η βαρύτητα της διαδικασίας αυτής είναι αυξημένη, καθώς πρόκειται για την πρώτη συλλογική αγωγή που συζητείται σε δεύτερο βαθμό. Αν επιβεβαιωθεί η απόφαση του πρώτου βαθμού, η Eurobank, που έχει χορηγήσει τα περισσότερα δάνεια, θα διαταχθεί από το δικαστήριο να δέχεται την εξόφληση των στεγαστικών δανείων ελβετικού φράγκου με βάση την αρχική ισοτιμία, με απειλή υψηλού προστίμου.
Επίσης, μια απόφαση δεύτερου βαθμού επί συλλογικής αγωγής επιτρέπει στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης να παρέμβει με δική του απόφαση ή νομοθετική ρύθμιση και να επιβάλει την εφαρμογή της απόφασης από όλες τις τράπεζες, βγάζοντας από το αδιέξοδο χιλιάδες δανειολήπτες.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
!-- Composite Start -->
Loading...

loading...
Από το Blogger.