ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΙΤΙ!!!ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ!!!ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΡΟΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2018 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!!!ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ!!!ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΙΤΙ!!!ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ!!!ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΡΟΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2018 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!!!ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ!!!ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ!!!Αγαπητοί φίλοι,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας, για τη διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών. Εμπιστευόμαστε σε σας αυτούς τους σπόρους, ως πολύτιμη παρακαταθήκη, για να τους φυτέψετε με αγάπη, κι αυτοί θα σας γεμίσουν με τους καρπούς τους.

Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία, όχι μόνο να γευθείτε ξεχασμένες γεύσεις και αρώματα, αλλά κυρίως να μυηθείτε στο θαυμαστό κύκλο της ζωής, παίρνοντας κι εσείς με τη σειρά σας σπόρους από τα δικά σας φυτά. Η χαρά μας θα ήταν μεγάλη, αν μαθαίναμε την πρόοδο των προσπαθειών σας. Ελπίζουμε του χρόνου, να δώσετε και σεις από τους δικούς σας σπόρους σε φίλους σας, ώστε η διαδικασία για τη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών να μείνει για πάντα ζωντανή.Φωτ. Άρης Παύλος

Αν θέλετε να προμηθευτείτε σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες από το Πελίτι σας προτείνουμε μερικούς τρόπους:

1. Να μας στείλετε ένα γράμμα με τα ΕΛ. ΤΑ από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο. Στο γράμμα θα βάλετε έναν άδειο φάκελο με προπληρωμένο τέλος ή γραμματόσημο των 2 ευρώ και άδειο φάκελο, το γραμματόσημο παρακαλώ να μη το κολλάτε.


Παρακαλούμε τα γραμματόσημα να είναι της αξίας των 2 ευρώ γιατί αν είναι μικρότερης αξίας δεν μπορούμε να ανταπεξέρθουμε στην αποστολή των επιστολών. Ευχαριστούμε.

Εμείς θα βάλουμε μέσα τέσσερα φακελάκια με σπόρους, από τις ποικιλίες που διαθέτουμε την ώρα που απαντάμε στο γράμμα σας.

Η ταχυδρομική μας διεύθυνση είναι: Πελίτι, Τ.Θ. 15 Τ. Κ. 66101 Δράμα.Η αποστολή σπόρων από το Πελίτι γίνεται με τα ΕΛ. ΤΑ.

Οι σπόροι που στέλνει ή διανέμει το Πελίτι είναι σπόροι ανοιχτής επικονίασης.

Πάνω στο φάκελο των σπόρων θα βρείτε: Τα στοιχεία του Πελίτι. Το είδος π. χ. ντοματάκι Σαντορίνης. Το έτος συλλογής π. χ. 2017. Την εποχή σποράς π. χ. Φλεβάρη – Απρίλη. Τον κωδικό του Καλλιεργητή π.χ κωδ Καλ. 182\2004, μέσα από τον κωδικό αυτό μπορούμε να ανατρέξουμε και να δού με ποιος είναι ο καλλιεργητής του σπόρου. Την ένδειξη ότι οι σπόροι διανέμονται δωρεάν και ότι οι σπόροι είναι πληθυσμοί ανοιχτής επικονίασης και το σήμα του Πελίτι

2. Σπόρους μπορείτε να βρείτε μέσα από το βασικό μας έντυπο «κατά τόπους αγροκτήματα...», όπου δημοσιεύουμε τα ονόματα των καλλιεργητών που συνεργάζονται μαζί μας, κυκλοφορεί  το 16ο τεύχος. Τιμή 8 ευρώ συν έξοδα αποστολής. Μπορείτε να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά

3. Μπορείτε να έρθετε στη 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι, το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και την Δεύτερη Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων, στη γη του Πελίτι, από τις 10:30 το πρωί ως τις 5:00 το απόγευμα, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Ν. Δράμας.

4. Μπορείτε να έρθετε στην Πανθεσσαλική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών που οργανώνουμε το πρώτο Σάββατο του Σεπτέμβρη στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου.

5. Μπορείτε να έρθετε σε μια από τις τοπικές γιορτές ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών που οργανώνουν οι τοπικές ομάδες του Πελίτι ανά την Ελλάδα.

6. Μπορείτε να έρθετε σε μία από τις εκδηλώσεις της 7ης Απριλίου, μέρα αφιερωμένη από το Πελίτι στις παραδοσιακές ποικιλίες. Οι γιορτές γίνονται την άνοιξη κοντά στην ημερομηνία της 7ης Απριλίου.

Οι σπόροι δίνονται δωρεάν από το Πελίτι.

Ακόμη μπορείτε να αναζητήσετε παραδοσιακούς σπόρους στον παππού και τη γιαγιά, στους γνωστούς σας και συγγενείς σας, στους τόπους που πάτε διακοπές, ή άλλη ομάδα που  δραστηριοποιείται στη διαφύλαξη παραδοσιακών σπόρων, κ.λπ. Σας προτείνουμε για την καλύτερη προσαρμογή των ποικιλιών στις τοπικές συνθήκες της περιοχής σας οι ποικιλίες που ψάχνετε να είναι κοντά στην περιοχή σας.

Το Πελίτι προωθεί ελεύθερα το παραδοσιακό γενετικό υλικό για ιστορικούς λόγους αλλά και για την αύξηση του επιπέδου αυτάρκειας και ελευθερίας, τη διατήρηση της καθαρότητας των νέων ποικιλιών και τέλος την υποστήριξη του ελεύθερου ταξιδιού του σπόρου ώστε να δημιουργηθούν και νέες "παραδοσιακές" ποικιλίες.Σας περιμένουμε στη 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι 2018 Στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο Ν. Δράμας, Σάββατο 14 Απριλίου 2018 από τις 10:30 το πρωί ως της 5:00 το απόγευμα.

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στη 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου το Σάββατο 14 Απριλίου 2018. Αυτή είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις παραδοσιακές ποικιλίες, τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα, την αχρήματη οικονομία και φέτος για τα 23 χρόνια Πελίτι (1995-2018).

Η γιορτή του Πελίτι για το 2018 γίνεται παράλληλα με την 2η  Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων, που πρότεινε το Πελίτι στην Παγκόσμια Λαϊκή Συνέλευση στις 14-16 Οκτωβρίου 2016 στη Χάγη.

Αν μπορείτε στηρίξε οικονομικά τiς δράσεις του Πελίτι, ευχαριστούμε.

Με κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Πελίτι:

Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού: 6198-040030-332

IBAN: GR10 0171 1960 0061 9804 0030 332

SWIFT-BIC: PIRBGRAA


Δικαιούχος: Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
!-- Composite Start -->
Loading...

loading...
Από το Blogger.