ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΛΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ…Ποιοί γλιτώνουν τον πλειστηριασμό του ακινήτου τους!!!ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ!!!

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΛΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ…Ποιοί γλιτώνουν τον πλειστηριασμό του ακινήτου τους!!!ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ!!!
 
 Προσωρινή προστασία θα εξασφαλίζουν όσοι καταθέτουν αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Για 70 μέρες έως 6 μήνες  από την ημέρα που θα υποβάλουν την αίτηση, δε θα μπορούν να ασκηθούν σε βάρος τους μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, ούτε να γίνουν πλειστηριασμοί. Εάν ενταχθούν τελικά σε αυτό το σύστημα ρύθμισης, θα απαλλαγούν οριστικά από τον κίνδυνο, εφ’ όσον βέβαια πληρώνουν τις δόσεις. Όσοι έχουν μπει ήδη σε άλλη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, μπορούν να ζητήσουν νέα ρύθμιση με περισσότερες δόσεις, με μάξιμουμ τις 120.
Ωστόσο, προβλέπεται και η δυνατότητα λήψης μέτρων σε περίπτωση που ο οφειλέτης κρίνεται «ύποπτος» για δόλια προσπάθεια μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων του σε τρίτους κ.λπ., ενώ, σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση χάνεται εάν δεν καταβληθούν 3 δόσεις, ή ο οφειλέτης παραλείψει να υποβάλει 3 δηλώσεις ΦΠΑ.
 Αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο:
  1. Εφόσον το συνολικό ύψος της βασικής βεβαιωμένης οφειλής προς το Δημόσιο είναι έως 3.000 ευρώ (στο οποίο δεν προσμετρούνται τυχόν οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση σύμφωνα με τους ν. 4152/2013, 4174/2013,4305/2014 και 4321/2015 των οποίων οι όροι τηρούνται), προβλέπεται ότι:
α) η αποπληρωμή τους (και των προσαυξήσεων ή τόκων εκπρόθεσμης καταβολής) γίνεται τμηματικά σε 36 μηνιαίες δόσεις κατ’ ανώτατο όριο
β) η ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται σε 50 ευρώ
γ) δεν υφίσταται δυνατότητα διαγραφής κανενός ποσού.
  1. Για βασικές οφειλές άνω των 3.000 και έως 20.000 ευρώ:
α) η αποπληρωμή αυτών και των επ’ αυτών προσαυξήσεων ή τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, γίνεται τμηματικά σε 120 μηνιαίες δόσεις κατ’ ανώτατο όριο
β) η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 50 ευρώ,
γ) δεν υφίσταται δυνατότητα διαγραφής βασικής οφειλής.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
!-- Composite Start -->
Loading...
loading...
Από το Blogger.