Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το Λ.Σ.!!!

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το Λ.Σ.!!!
 

Η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος είναι ένα βήμα πριν λάβει απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα επαναφοράς για  αποστρατευμένα στελέχη που παραιτήθηκαν εντός της τελευταίας 5ετίας.
Συγκεκριμένα, βάσει του Π.Δ. 37/2012 στο οποίο προβλέπεται η εφεδρεία, κάθε βαθμοφόρος του Λ.Σ. ο οποίος συμμετέχει στον εν λόγω θεσμό – διάρκειας 5 ετών – έχει την δυνατότητα να επανέλθει στο Σώμα σε περίπτωση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, οι οποίες αιτιολογημένα δε δύνανται να καλυφθούν από τα εν ενεργεία στελέχη του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.
Καθώς λοιπόν με βάση το ισχύον οργανόγραμμα του Λ.Σ. υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις και η ηγεσία του Σώματος επανειλημμένως έχει δηλώσει την ανάγκη πρόσληψης νέων στελεχών, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για όσους είτε μετάνιωσαν την αποστρατεία τους, είτε βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα το Αρχηγείο δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει στην Τροικα καθώς η διαδικασία ουσιαστικά δεν είναι αυτή της πρόσληψης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την  αρχή πρόκειται να κάνει αξιωματικός ο οποίος διέπεται από ιδιαίτερο νομικό καθεστώς το οποίο δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την ηγεσία του Λ.Σ. Εάν υπάρχει η πρόθεση να επανέλθει 1 αξιωματικός, τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός για όσους το επιθυμούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Think News ήδη δεκάδες στελέχη ετοιμάζονται να υποβάλλουν αναφορά για την επιστροφή τους.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

!-- Composite Start -->
Loading...
loading...
Από το Blogger.