ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ!!!ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ!!!ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!

 
Αν έχετε ανοιχτόχρωμα μάτια, τότε είναι πιο πιθανό να είστε εγωκεντρικοί, ανταγωνιστικοί και δύσπιστοι!Ωστόσο, εάν έχετε σκουρόχρωμα μάτια, είναι πιο πιθανό να είστε συμπαθητικοί και αλτρουιστές.

Αυτό προκύπτει ύστερα από μια αυστραλιανή μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο Current Biology και εξετάζει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σε συνδυασμό με το χρώμα των ματιών σε άτομα απ' τη Βόρεια Ευρώπη.

Οι συγγραφείς έγραψαν ότι υπήρξε μια εξήγηση γι 'αυτό:

Το σπάνιο πλεονέκτημα των γυναικών με ανοιχτόχρωμα μάτια, είναι πιθανό να αυξήσει την πιθανότητα να παρατηρηθούν απ' τους άνδρες.

Επιπλέον, τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας (όπως η επιθυμία να νικήσουν τους άλλους και η επιφυλακτικότητα αναφορικά με τις προθέσεις των άλλων) διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη δέσμευση που απαιτείται για την επιβίωση των ιδίων και των απογόνων τους.

Παράλληλα, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ορεμπρό στη Σουηδία εξέτασαν πάνω από 400 άτομα για να διαπιστώσουν αν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας συνδέονταν με το χρώμα των ματιών. Διαπίστωσαν ότι το χρώμα των ματιών συνδέεται με τα ίδια γονίδια που σχηματίζουν τους μετωπικούς λοβούς μας – έτσι οι άνθρωποι που μοιράζονται παρόμοιες ίριδες είναι πιθανό να μοιραστούν ορισμένες κοινές συμπεριφορές.

Ο Δρ Anthony Fallone του Πανεπιστημίου Edniburgh κατέληξε το 1991 στο συμπέρασμα ότι οι φοιτητές με μαύρα μάτια παρουσίασαν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις σε τεστ νοημοσύνης σε μια μελέτη πάνω από 100 άτομα.

Το μάτι είναι τόσο στενά συνδεδεμένο νευρολογικά με τον εγκέφαλο, καθώς είναι το μόνο μέρος του εγκεφάλου μας που βλέπει εξωτερικά. Φαίνεται να περιέχει ζωτικές ενδείξεις για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

!-- Composite Start -->
Loading...
loading...
Από το Blogger.