''ΜΠΛΟΚΟ'' ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ F-35.... Mέλος του Κογκρέσου από το Rhode Island έχει κινητοποιηθεί για την νομοθετική απαγόρευση της πώλησης του F-35 στην Τουρκία!!!''ΜΠΛΟΚΟ'' ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ F-35.... Mέλος του Κογκρέσου από το Rhode Island έχει κινητοποιηθεί για την νομοθετική απαγόρευση της πώλησης του F-35 στην Τουρκία!!!


 

Ο David Cicilline, που είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων προτείνει την απαγόρευση ως τροπολογία σε νομοσχέδιο (National Defense Authorization Act 2018) η ψήφιση του οποίου θα γίνει από το Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα.
Η κινητοποίηση του Αμερικανού αξιωματούχου έχει ως αιτία το περιστατικό του ξυλοδαρμού διαδηλωτών έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον από προσωπικό ασφαλείας του Τούρκου προέδρου.
Η πρόταση, μια από τις 90 τροπολογίες στο νομοσχέδιο θα πρέπει να περάσει από τον λαβύρινθο του αμερικανικού νομοθετικού συστήματος αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια κίνηση υπό το πρίσμα της αυξανόμενης έντασης που υπάρχει στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις.
Η τροπολογία Cicilline προτείνει την απαγόρευση παράδοσης των Lightning II στην Τουρκία έως ότου η κυβέρνηση Τραμπ αποδείξει ότι η Άγκυρα συνεργάζεται στην διερεύνηση του περιστατικού της 16ης Μαΐου. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας η THK προγραμματίζεται να παραλάβει τα πρώτα της F-35 «νωρίς το 2019».
Αν και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα υπήρχαν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να αποφασίσουν οι ΗΠΑ να μην επιτρέψουν την εξαγωγή των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II στην Τουρκία του Ερντογάν, η πρωτοβουλία φαίνεται να αναλαμβάνεται με κάπως «ανορθόδοξο» τρόπο, όμως με αφορμή αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια από το έγκυρο ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ και παρά το προφανές βιομηχανικό συμφέρον που αντιμάχεται την υποτιθέμενη προσήλωση των ΗΠΑ στα θέματα Δημοκρατίας και ελευθεριών, θα ανοίξει μεγάλη συζήτηση, προσθέτοντας έναν ακόμα πονοκέφαλο στον Τούρκο ηγέτη, ο οποίος ενώ υποτίθεται αναδεικνύει το «τουρκικό μεγαλείο», με την αμετροέπειά του οδηγεί τη χώρα του στην καταστροφή: Ακολουθεί το αποκαλυπτικό δημοσίευμα από τον ιστοχώρο του πιο ιστορικού ελληνικού περιοδικού με εξειδίκευση στα θέματα άμυνας: Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα ένα μέλος του Κογκρέσου από το Rhode Island έχει κινητοποιηθεί για την νομοθετική απαγόρευση της πώλησης του F-35 στην Τουρκία. Ο David Cicilline, που είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων προτείνει την απαγόρευση ως τροπολογία σε νομοσχέδιο (National Defense Authorization Act 2018) η ψήφιση του οποίου θα γίνει από το Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα. Η κινητοποίηση του Αμερικανού αξιωματούχου έχει ως αιτία το περιστατικό του ξυλοδαρμού διαδηλωτών έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον από προσωπικό ασφαλείας του Τούρκου προέδρου. Η πρόταση, μια από τις 90 τροπολογίες στο νομοσχέδιο θα πρέπει να περάσει από τον λαβύρινθο του αμερικανικού νομοθετικού συστήματος αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια κίνηση υπό το πρίσμα της αυξανόμενης έντασης που υπάρχει στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις. Η τροπολογία Cicilline προτείνει την απαγόρευση παράδοσης των Lightning II στην Τουρκία έως ότου η κυβέρνηση Τραμπ αποδείξει ότι η Άγκυρα συνεργάζεται στην διερεύνηση του περιστατικού της 16ης Μαΐου. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας η THK προγραμματίζεται να παραλάβει τα πρώτα της F-35 «νωρίς το 2019».


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


loading...
Από το Blogger.