ΣΥΝΕΒΗ ΧΤΕΣ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!ΕΙΜΑΣΤΕ Π Α Ν Τ Ο Υ!!!

ΣΥΝΕΒΗ ΧΤΕΣ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!ΕΙΜΑΣΤΕ Π Α Ν Τ Ο Υ!!!

 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ Π Α Ν Τ Ο Υ!
Οι Έλληνες όπου κι αν πήγαιναν, ακόμη και στα νεώτερα χρόνια, πάντοτε εμπλούτιζαν την «Νέα Γή».
Άλλη μία απόδειξη, ότι η Ελλάδα βρίσκεται π α ν τ ο ύ, είναι η δημιουργία και η ανέγερση ενός σπουδαίου γλυπτού στό Μόντρεαλ, που απεικονίζει μία οικογένεια Ελλήνων μεταναστών, που μόλις έχει καταφθάσει στην μακρυνή ξένη χώρα.

«Γιορτάζουμε τα 375 χρόνια του Μόντρεαλ αλλά, τελικά, αυτός που κυρίως γιορτάζει είναι ο πολίτης.
Και αυτό το μνημείο συμβολίζει τον πολίτη.
Είμαστε ίσοι, είμαστε και διαφορετικοί.
Η ελληνική κοινότητα θεωρείται και είναι μέρος του ‘DNA’ αυτής εδώ της πόλεως», σημείωσε στην ομιλία του ο Δήμαρχος του Μόντρεαλ Ντενί Κοντέρ, εξυμνώντας τους Έλληνες μετανάστες για την προσφορά τους στον τόπο του.

Τον λόγο πήρε μεταξύ άλλων στην τελετή και ο Πρέσβης της Ελλάδος στον Καναδά, Γιώργος Μαρκαντωνάτος τονίζοντας:
«Οι Έλληνες μετανάστες έφτιαξαν μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στον Καναδά. Το άγαλμα αυτό συμβολίζει την ενότητα και τον ισχυρό δεσμό των Ελλήνων ομογενών με τους ομοεθνείς τους και την μητέρα πατρίδα».
Όλοι οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες της τελετής (Έλληνες και Καναδοί) αναφέρθηκαν στον ρόλο των Ελλήνων μεταναστών των προηγούμενων κυρίως δεκαετιών, που με μοναδικό τρόπο κατάφεραν παράλληλα να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία, αλλά και να μην χάσουν ούτε στιγμή την πραγματική τους ταυτότητα.
Αυτό εξ άλλου είναι και το δυνατό χαρακτηριστικό του Έλληνος.
Να θέλει να μαθαίνει στους άλλους, ακόμη και τους ξένους, όσα ήδη ξέρει, έζησε και διδάχθηκε.
Την ιστορία, τα έθιμά του και τον πολιτισμό του.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΤΕΛΕΤΗ, ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ ΒΡΟΧΕΡΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ.
Συντακτική ομάδα «ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ»
πηγη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.