ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ!!!Ο ΝΕΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΘΑ ''ΧΤΥΠΗΣΕΙ'' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!!!ΤΟ "ΠΙΚ" ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!!!ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ!!!Ο ΝΕΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ  ΘΑ ''ΧΤΥΠΗΣΕΙ'' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!!!ΤΟ "ΠΙΚ" ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!!!ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!!! 

Τόσο ο γνωστός Έλληνας μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιανός αλλά και μετεωρολόγοι της Εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ελλάδος, προειδοποιούν με στοιχεία για θερμή εισβολή τις επόμενες ώρες...

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιανό:

ΗΠΙΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ..."ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΟΣ" !
Ετοιμαστείτε για μια ζεστή εβδομάδα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά όχι όμως με πρωτοφανείς θερμοκρασίες. Ναι μεν, σταδιακά από την Δευτέρα θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος, αλλά σίγουρα έχουμε βιώσει και δυσκολότερους καύσωνες.

Θυμίζω τον καύσωνα της προηγούμενης εβδομάδας που αποδείχθηκε τελικά -όπως σας είχα ενημερώσει- ως ένας από τους ισχυρότερους της τελευταίας δεκαετίας. Εκεί πράγματι περάσαμε δύσκολες στιγμές διότι δεν μπορούσαμε με ευκολία να βγούμε από τα σπίτια μας. Αυτός ο καύσωνας θα είναι σαφώς πιο ήπιος αλλά ...μην περιμένετε τίποτα δροσιές! Επομένως δεν θα είναι καθόλου "ευκαταφρόνητος".

Από τη Δευτέρα θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 38-39°C.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Τριήμερος θα είναι ο καύσωνας σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές της χώρας να ξεπερνά με ιδιαίτερη ευκολία και τους 40°C. Οι περιοχές που θα βιώσουν περισσότερο αυτόν τον καύσωνα, δηλαδή τα τμήματα που θα σημειωθούν οι μέγιστες τιμές στη θερμοκρασία είναι :
- η Κεντρική Μακεδονία
- η Θεσσαλία
- η Στερεά Ελλάδα
- η Δυτική και Ανατολική Πελοπόννησος
- τα Ανατολικά τμήματα των Δωδεκανήσων
- η Νότια Κρήτη

ΤΟ "ΠΙΚ" ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Παρ' όλο που έχουμε μπροστά μας μια ιδιαίτερα ζεστή εβδομάδα, η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες. Αυτό θα είναι και το "πικ" του καύσωνα όπως χαρακτηριστικά λέμε στις θερμές εισβολές. Στους χάρτες που σας παρουσιάζω, φαίνονται ξεκάθαρα όλες οι περιφέρειες με τις αντίστοιχες μέγιστες θερμοκρασίες. Εκτιμώ πως ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 42°C αυτό το διήμερο ή αν συμβεί αυτό θα είναι φαινόμενο πολύ τοπικού χαρακτήρα. Δεν αποκλείω όμως να δούμε και 43°C σε κάποια περιοχή της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, έστω και με μειωμένη πιθανότητα να συμβεί αυτό.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Από την Παρασκευή και πρώτα από τον βορρά θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας. Και στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθεί μικρή υποχώρηση του υδραργύρου αλλά όχι κάτι το αξιόλογο. Το Σάββατο θα γίνει αισθητή η πτώση αυτή και στην κεντρική Ελλάδα, ενώ ουσιαστική "δροσιά" θα πρέπει να περιμένουμε από την Κυριακή και στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ
Το φυσικό "κλιματιστικό" της χώρας μας, δηλαδή το μελτέμι (οι βοριάδες στο Αιγαίο), θα δώσει το παρόν αυτές τις ημέρες, ωστόσο δεν θα είναι πολύ ισχυρό ώστε να επηρεαστούν όσο θα θέλαμε και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της επικράτειας. Γι' αυτό και οι μέγιστες στις Κυκλάδες -για παράδειγμα- δεν θα είναι πάρα πολύ μεγάλες, λόγω του μελτεμιού που θα πνέει με ένταση 5-6 μποφόρ τοπικά. Πάντως από την Κυριακή και έπειτα φαίνεται ότι πάλι η ενίσχυση του μελτεμιού θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην γενικευμένη και αρκετά μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Την προηγούμενη φορά, στα δυτικά της Αττικής η θερμοκρασία έφτασε τους 45°C. Αυτή τη φορά δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο. Την Τετάρτη και τη Πέμπτη, τις δύο πιο δύσκολες ημέρες αυτού του καύσωνα, η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 40-41°C, στα δυτικότερα τμήματα τους 41°C (πολύ τοπικά τους 42°C, δύσκολο όμως φαντάζει), ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 38-39°C.

ΣΤΟΥΣ 38-39°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και την πόλη της Θεσσαλονίκης θα επικρατεί αρκετή ζέστη, και έτσι την Τετάρτη και Πέμπτη ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 40°C αλλά μάλλον δεν θα καταφέρει να τους πιάσει. Φαίνεται ότι οι μέγιστες στον Λευκό Πύργο αυτό το διήμερο θα αγγίξουν τους 38-39°C.

ΖΕΣΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Αρκετή ζέστη θα επικρατούν τα επόμενα βράδια στις μεγάλες πόλεις, όχι όμως στα επίπεδα του προηγούμενου καύσωνα. Θα υπάρξουν όμως ημέρες, όπου σε ορισμένες περιοχές του νομού Αττικής για παράδειγμα, η ελάχιστη θερμοκρασία δεν θα μπορέσει να κατέβει κάτω από τους 30°C.

Σύμφωνα με έκτακτο ΕΠΙΣΗΜΟ δελτίο της ΕΜΥ:

ΜΙΚΡΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ

ΗΜΕΡΕΣ. ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ:


1. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (11-07-2017) ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ 37, ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥΣ 38 ΚΑΙ

ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 39 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ,

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (12-07-2017) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-07-2017) ΤΟΥΣ 39 ΜΕ 40

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 41 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.


2. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ

ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (11-07-2017) ΤΟΥΣ 34 ΜΕ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ,

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (12-07-2017) ΤΟΥΣ 36 ΜΕ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ,

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-07-2017) ΤΟΥΣ 37-38 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΣ 39 ΜΕ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.


3. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (11-07-2017) ΤΟΥΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ,

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (12-07-2017) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-07-2017) ΤΟΥΣ 33 ΜΕ 34

ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14-07-2017) Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (15-07-2017) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 loading...
Από το Blogger.