ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ!!!ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ''ΠΕΛΙΤΙ'' ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ!!!ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ.ΔΙΕΥΘΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ''ΠΕΛΙΤΙ''!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ!!!ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ''ΠΕΛΙΤΙ'' ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ!!!ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ.ΔΙΕΥΘΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ''ΠΕΛΙΤΙ''!!!

 
Αγαπητοί φίλοι,
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να στείλετε τα γράμματα σας για σπόρους από τον Οκτώβριο του 2017 ξανά. Για την ώρα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή σπόρων με τα ΕΛ. ΤΑ. Μπορείτε να βρείτε σπόρους μέσα από τις ανοιχτές εκδηλώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα από τις ομάδες του Πελίτι. Ευχαριστούμε.
peliti dramas
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας, για τη διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών. Εμπιστευόμαστε σε σας αυτούς τους σπόρους, ως πολύτιμη παρακαταθήκη, για να τους φυτέψετε με αγάπη, κι αυτοί θα σας γεμίσουν με τους καρπούς τους.
Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία, όχι μόνο να γευθείτε ξεχασμένες γεύσεις και αρώματα, αλλά κυρίως να μυηθείτε στο θαυμαστό κύκλο της ζωής, παίρνοντας κι εσείς με τη σειρά σας σπόρους από τα δικά σας φυτά. Η χαρά μας θα ήταν μεγάλη, αν μαθαίναμε την πρόοδο των προσπαθειών σας. Ελπίζουμε του χρόνου, να δώσετε και σεις από τους δικούς σας σπόρους σε φίλους σας, ώστε η διαδικασία για τη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών να μείνει για πάντα ζωντανή.
Αν θέλετε να προμηθευτείτε σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες από το Πελίτι σας προτείνουμε μερικούς τρόπους:
 Να μας στείλετε ένα γράμμα με τα ΕΛ. ΤΑ από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο. Στο γράμμα θα βάλετε έναν άδειο φάκελο με προπληρωμένο τέλος ή γραμματόσημο των 2 ευρώ και άδειο φάκελο, το γραμματόσημο παρακαλώ να μη το κολλάτε.
Παρακαλούμε τα γραμματόσημα να είναι της αξίας των 2 ευρώ γιατί αν είναι μικρότερης αξίας δεν μπορούμε να ανταπεξέρθουμε στην αποστολή των επιστολών. Ευχαριστούμε.
Εμείς θα βάλουμε μέσα τέσσερα φακελάκια με σπόρους, από τις ποικιλίες που διαθέτουμε την ώρα που απαντάμε στο γράμμα σας.
Η ταχυδρομική μας διεύθυνση είναι: Πελίτι, Τ.Θ. 15 Τ. Κ. 66101 Δράμα.
Τηλέφωνο: 2521550951
peliti seedfestival 2015
Η αποστολή σπόρων από το Πελίτι γίνεται με τα ΕΛ. ΤΑ.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να προμηθευτείτε σπόρους από την πλησιέστερη σε σας τοπική ομάδα του ΠΕΛΙΤΙ. Επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στο mail που δίνεται για κάθε ομάδα στην ιστοσελίδα του ΠΕΛΙΤΙ.
Οι σπόροι που στέλνει ή διανέμει το Πελίτι είναι σπόροι ανοιχτής επικονίασης.
Πάνω στο φάκελο των σπόρων θα βρείτε: Τα στοιχεία του Πελίτι. Το είδος π. χ. ντοματάκι Σαντορίνης. Το έτος συλλογής π. χ. 2013. Την εποχή σποράς π. χ. Φλεβάρη – Απρίλη. Τον κωδικό του Καλλιεργητή π.χ κωδ Καλ. 182\2004, μέσα από τον κωδικό αυτό μπορούμε να ανατρέξουμε και να δού με ποιος είναι ο καλλιεργητής του σπόρου. Την ένδειξη ότι οι σπόροι διανέμονται δωρεάν και ότι οι σπόροι είναι πληθυσμοί ανοιχτής επικονίασης και το σήμα του Πελίτι
 Σπόρους μπορείτε να βρείτε μέσα από το βασικό μας έντυπο «κατά τόπους αγροκτήματα...», όπου δημοσιεύουμε τα ονόματα των καλλιεργητών που συνεργάζονται μαζί μας, κυκλοφορεί  το 14ο τεύχος. Τιμή 7 ευρώ συν έξοδα αποστολής. Μπορείτε να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά
Μπορείτε να έρθετε στην Πανθεσσαλική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών που οργανώνουμε το πρώτο Σάββατο του Σεπτέμβρη στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου.
. Μπορείτε να έρθετε σε μια από τις τοπικές γιορτές ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών που οργανώνουν οι τοπικές ομάδες του Πελίτι ανά την Ελλάδα.
 Μπορείτε να έρθετε σε μία από τις εκδηλώσεις της 7ης Απριλίου, μέρα αφιερωμένη από το Πελίτι στις παραδοσιακές ποικιλίες. Οι γιορτές γίνονται την άνοιξη κοντά στην ημερομηνία της 7ης Απριλίου.
Οι σπόροι δίνονται δωρεάν από το Πελίτι.
Ακόμη μπορείτε να αναζητήσετε παραδοσιακούς σπόρους στον παππού και τη γιαγιά, στους γνωστούς σας και συγγενείς σας, στους τόπους που πάτε διακοπές, ή άλλη ομάδα που  δραστηριοποιείται στη διαφύλαξη παραδοσιακών σπόρων, κ.λπ. Σας προτείνουμε για την καλύτερη προσαρμογή των ποικιλιών στις τοπικές συνθήκες της περιοχής σας οι ποικιλίες που ψάχνετε να είναι κοντά στην περιοχή σας.
Το Πελίτι προωθεί ελεύθερα το παραδοσιακό γενετικό υλικό για ιστορικούς λόγους αλλά και για την αύξηση του επιπέδου αυτάρκειας και ελευθερίας, τη διατήρηση της καθαρότητας των νέων ποικιλιών και τέλος την υποστήριξη του ελεύθερου ταξιδιού του σπόρου ώστε να δημιουργηθούν και νέες "παραδοσιακές" ποικιλίες.

Αν μπορείτε στηρίξε οικονομικά τiς δράσεις του Πελίτι, ευχαριστούμε.

Με κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Πελίτι:

Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού: 6198-040030-332
IBAN: GR10 0171 1960 0061 9804 0030 332
SWIFT-BIC: PIRBGRAA
Δικαιούχος: Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


loading...
Από το Blogger.