ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!!!ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!!!Όλη η ΑΤΤΙΚΗ κινδυνεύει!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ!!!ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ!!!Όλη η ΑΤΤΙΚΗ κινδυνεύει!!!
 
Στο στόχαστρο του χημικού εργαστηρίου του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) μπήκε και φέτος η καταλληλότητα του πόσιμου νερού πολλών περιοχών (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Στις 21 Απριλίου 2017, το επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ πραγματοποίησε οδοιπορικό από το Σκαραμαγκά μέχρι την Κόρινθο διαπιστώνοντας ότι το νερό σε βρύσες επιχειρήσεων, σχολείων και νοικοκυριών είναι επικίνδυνο.


Ειδικότερα, στον Λουτρόπυργο, στο Μεγάλο Πεύκο, στην Κινέτα, και στην Κόρινθο το νερό
ανθρώπινης κατανάλωσης είναι κατάλληλο για χρήση, ενώ, όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα, στο Ασπρόπυργο, στους Αγίους Θεοδώρους, στο Σουσάκι, στα Ίσθμια και στο Λουτράκι τα εμφανίζονται κολοβακτηρίδια E. Coli, με τις τιμές να είναι υψηλότερες από τα επιτρεπτά όρια.
Tα αποτελέσματα
Ο πίνακας δείχνει τ’ αποτελέσματα, την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα του νερού
ανθρώπινης κατανάλωσης σε ποσοστό 32,25 % των δειγμάτων, όπου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο
Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) , το ποσοστό αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά το 2 – 3 %.

zougla.gr


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.