ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ Είχε αναχωρήσει από Τουρκία ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩ!!!Η ανακοίνωση του Λιμενικού!!!

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ Είχε αναχωρήσει από Τουρκία ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩ!!!Η ανακοίνωση του Λιμενικού!!!

 
Είχε αναχωρήσει από Τουρκία με προορισμό το Σουδάν

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Εντοπισμός Φ/Γ πλοίου σημαίας Μάλτας με φορτίο εκρηκτικών υλών

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης των αρμόδιων Διευθύνσεων του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης και των Λιμενικών Αρχών Κω-Ρόδου, πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισαν πρωινές ώρες σήμερα και τελικά οδήγησαν στον όρμο Κεφάλου νήσου Κω, το Φ/Γ πλοίο «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα της Τουρκίας με προορισμό λιμένα Σουδάν και έφερε φορτίο εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων Ο.Η.Ε και Ε.Ε αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, από την οποία εκδόθηκε σχετική διάταξη για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης εν λόγω φορτίου, από αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές.

Στο πλοίο επιβαίνουν δεκαεπτά (17) άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί υπήκοοι. 


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
loading...
Από το Blogger.