Ο Στρατηγός Ζιαζιάς γράφει για την Πτώση της Πόλης κι αναζητά έναν “Παλαιολόγο”!!!Ο Στρατηγός Ζιαζιάς γράφει για την Πτώση της Πόλης κι αναζητά έναν “Παλαιολόγο”!!!

 
 

Ο πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς γράφει για την “Πτώση της Βασιλεύουσας”. Της Κωνσταντινούπολης:

Οφείλουμε ,έχουμε ιερή υποχρέωση να μνημονεύσουμε ,να θυμηθούμε ,να τιμήσουμε ,όλους εκείνους ,επώνυμους και ανώνυμους ,που κράτησαν τα ” καντήλι” του Ελληνισμού αναμμένο ,με το παράδειγμά τους και την θυσία τους κατά την πτώση της Βασιλεύουσας,της Κωνσταντινούπολης .
Πέρασαν 564 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαΐου 1453 .
Την ημέρα που ακούστηκε το ” Εάλω η Πολις” και η Βασιλεύουσα ,η ” Πόλη των Αγίων”.
Η ” Θεοσκέπαστη ” η ” Πόλη του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης ” ,έπεσε στα χέρια των Οθωμανών .
Η 29η Μαΐου δεν είναι μόνο μια αποφράδα μέρα του Ελληνισμού . Είναι μια ημερομηνία σταθμός για την Παγκόσμια Ιστορία , που είχε σοβαρότατες δυσμενείς συνέπειες τόσο για τον Ελληνισμό , οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα , όσο και για την Ευρώπη .

Ας κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και ας θυμηθούμε τα γενναία και διαχρονικά λόγια του στον Πορθητή ,

” Το δε την πόλιν σοι δουναι ,ουτ’ εμον έστιν ουτ’ άλλου των κατοικούντων εν αυτη .

Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροεραιτως αποθανουμεν και ου φεισομεθα της ζωης ημων ” .

Και ας ευχηθούμε να βρεθούν και σε αυτούς τους δυσκολους καιρους για την Πατριδα , νέοι ” Παλαιολόγοι ” ,ώστε οι χώρα μας να αποκτήσει την χαμένη εθνική τιμή και αξιοπρέπεια .

Η θυσία του Παλαιολόγου ας αποτελέσει παράδειγμα ,φωτεινό φάρο για τους σημερινούς κρατούντες .


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.