Βόμβες «Μεγατόνων» προκαλούν Πολιτικό Σεισμό!!!Βόμβες «Μεγατόνων» προκαλούν Πολιτικό Σεισμό!!!

ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!! 
Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσουν οι αποκαλύψεις από τον Παναμά, τις οποίες θα εξασφαλίσουν οι Ελληνες εισαγγελείς που μετέβησαν στη γενική εισαγγελία της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

Το ελληνικό κλιμάκιο στοχεύει στα περίπου 400 ελληνικά ονόματα που εμπλέκονται στη μεγαλύτερη διακίνηση μαύρου χρήματος που αποκαλύφθηκε ποτέ παγκοσμίως, γι’ αυτό και υπέβαλε έναν κατάλογο με υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες φέρεται ότι εμπλέκονται κυρίως εταιρίες και ιδρύματα, οι λογαριασμοί των οποίων βρίσκονται στα περίφημα «Panama Papers».

Το κλιμάκιο των Ελλήνων εισαγγελέων με επικεφαλής τον Π. Αθανασίου, που εποπτεύει τις έρευνες για το οικονομικό έγκλημα, μετέβη την περασμένη εβδομάδα στη Χάγη και υπέβαλε στη γενική εισαγγελέα του Παναμά αιτήματα για το άνοιγμα λογαριασμών από τα λεγόμενα «Panama Papers» που φέρεται ότι σχετίζονται με υποθέσεις κρατικής διαφθοράς.

Μαζί με τον κ. Αθανασίου μετέβησαν στη Χάγη η Ελένη Τουλουπάκη και ο Χρήστος Ντζούρας. Οι Ελληνες εισαγγελείς μετείχαν κατά την τριήμερη παραμονή τους σε σειρά συναντήσεων, που οργανώθηκαν από τη Eurojust και στις οποίες μετείχαν εισαγγελείς από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις ΗΠΑ με αντικείμενο τα «Panama Papers».

Το «ελληνικό σκέλος» των «Panama Papers» φαίνεται ότι περιλαμβάνει 223 υπεράκτιες εταιρίες, 285 μετόχους εταιριών και περίπου 57 δικαιούχους. Συνολικά εκτιμάται πως οι εμπλεκόμενοι του «ελληνικού σκέλους», είτε δικαιούχοι είτε στελέχη ή διαχειριστές εταιριών, ίσως φτάνουν τα 400 πρόσωπα. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.