ΔΕΟΣ!!!Ο Ακάθιστος Ύμνος και η Βασιλεύουσα!!!Έτσι θα ξανακουστεί στην Αγία Σοφία!!!ΟΠΩΣ πριν από 1.500 χρόνια!!!(ΒΙΝΤΕΟ)Σύμφωνα με τον Ακάθιστο Ύμνο, η σωτηρία της Πόλεως ανήκει στην Θεοτόκο, όπως και η ίδια η Πόλη!!!


ΔΕΟΣ!!!Ο Ακάθιστος Ύμνος και η Βασιλεύουσα!!!Έτσι θα ξανακουστεί στην Αγία Σοφία!!!ΟΠΩΣ πριν από 1.500 χρόνια!!!(ΒΙΝΤΕΟ)Σύμφωνα με τον Ακάθιστο Ύμνο, η σωτηρία της Πόλεως ανήκει στην Θεοτόκο, όπως και η ίδια η Πόλη!!!Ο Ακάθιστος Ύμνος αποτελεί μια ωδή προς την Θεοτόκο, και η ιστορία του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.Κατά την πολιορκία της Κωνσταντινουπόλεως από τους Αβάρους το 626, ο Πατριάρχης Σέργιος περιέτρεχε τα τείχη της Πόλης με την εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνίτισσας και ενεθάρρυνε το λαό στην αντίσταση. Εκείνο το βράδυ ένας ανεμοστρόβιλος, κατέστρεψε τον εχθρικό στόλο και οι κάτοικοι της Βασιλεύουσας θεώρησαν ότι η Παναγία ήταν αυτή που το προκάλεσε. Έτσι η Πόλη σώθηκε και η πολιορκία την επομένη ημέρα λύθηκε.Σύμφωνα με τον Ακάθιστο Ύμνο, η σωτηρία της Πόλεως ανήκει στην Θεοτόκο, όπως πλέον και η ίδια η Πόλη.Δείτε πως ακούγονταν οι ψαλμωδίες στην Αγία Σοφία πριν από 1.500 χρόνια, και δείτε, επίσης, τον Ακάθιστο Ύμνο να ψάλλεται στην Ροτόντα της Θεσσαλονίκης μετά από πάρα πολλά χρόνια. Θα ανατριχιάσετε:

πηγη
πηγη


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Από το Blogger.