ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!!ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ!!Ολόκληρη η ΕΠΙΣΗΜΗ εγκύκλιος με τις αλλαγές για ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ στην ΕΦΟΡΙΑ!!!ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!!ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ!!Ολόκληρη η ΕΠΙΣΗΜΗ εγκύκλιος με τις αλλαγές για ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ  στην ΕΦΟΡΙΑ!!!

Εγκύκλιο εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την οποία επέρχονται αλλαγές στον τρόπο διενέργειας κατασχέσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία.


Μία από τις σημαντικές αλλαγές είναι ότι τα κατασχεμένα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, θα γίνεται η εκτίμησή τους με βάση την εμπορική αξία αυτών κατά τον χρόνο κατάσχεσης, που θα είναι και η τιμή πρώτης προσφοράς. Μέχρι σήμερα ίσχυε η εκτίμηση του επιμελητή ή του πραγματογνώμονα και δεν μπορούσε να είναι μικρότερη της αντικειμενικής αξίας.

Πλέον επιτρέπονται πολλαπλές κατασχέσεις επί του ίδιου πράγματος, σε αντίθεση με ό, τι ίσχυε μέχρι τώρα. Μειώνεται επίσης, η εγγυοδοσία για τη συμμετοχή σε πλειστηριασμό από το 100% της πρώτης προσφοράς στο 30%.

Θεσπίζεται ακόμη, διαφορετικός τρόπος πλειοδοσίας. Ο πλειστηριασμός γίνεται μόνο με γραπτές σφραγισμένες προσφορές, ενώ οι προφορικές προσφορές υποβάλλονται μόνο αν οι γραπτές προσφορές είναι ίσες.

Μειώνεται το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν μπορεί να διεξαχθεί πλειστηριασμός ή αναπλειστηριασμός, από 1 έως 31 Αυγούστου, αντί από 1 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου όπως ίσχυε, εκτός αν πρόκειται για πράγματα που μπορεί να υποστούν φθορά, καθώς και όταν πρόκειται για πλειστηριασμό πλοίων ή αεροσκαφών.

Προβλέπεται διαδικτυακή δημοσίευση (ενημέρωση) μέσα από την ιστοσελίδα δημοσιεύσεων του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του αποσπάσματος της κατασχετήριας έκθεσης, με επιμέλεια του δικαστικού επιμελητή.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.