ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.....ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ....ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!! ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.....ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ....ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!!


16 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ…ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΙΑ ;;;Μέσα στα Μνημόνια η Ελλάδα χάνει σταθερά το 28%-31% των δυνητικών εσόδων του ΦΠΑ !!!Σοκ προκαλεί νέα έρευνα της διαΝΕΟσις, που παρουσιάστηκε σε ημερίδα του ΣΕΒ, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο χάνει ετησίως μέχρι και 16 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή.Σύμφωνα με την έκθεση και βάσει στοιχείων από διεθνείς οργανισμούς:– Τα 3 από τα 10 ευρώ που θα έπρεπε να εισπράττονται απο τον ΦΠΑ μπαίνουν στις τσέπες επιτηδείων– Εαν η Ελλάδα εισέπραττε τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος και τις ασφαλιστικές εισφορές με την αποτελεσματικότητα των χωρών του ΟΟΣΑ, τα φορολογικά έσοδα θα αυξάνονταν σχεδόν κατά 5% του ΑΕΠ– Μέσα στα Μνημόνια η Ελλάδα χάνει σταθερά το 28%-31% των δυνητικών εσόδων του ΦΠΑ. Χειρότερη χρονιά το 2013 όταν χάθηκαν συνολικά 8,5 δισ. ευρώ– Το 1,6% των φορολογουμένων (120.000) καλούνται να πληρώσουν 2,7 δισ. ευρώ ή διαφορετικά το 29,5% του συνολικού φόρου εισοδήματοςΟι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν πως οι βασικές αιτίες της φοροδιαφυγής εντοπίζονται στην πολυνομία-πολυπλοκότητα του φορολογικού συστήματος, την ανασφάλεια δικαίου που δημιουργείται σε φορολογουμένους, στους υπαλλήλους της φορολογικής διοίκησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στη συνεχόμενη αύξηση του φορολογικού βάρους και στη μη ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.