Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι!!!ALERT!!24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!
Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι!!!ALERT!!24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!


ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ…

ΜΕ ΛΙΓΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ… !!!

ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΩΡΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ…

Ενα πάγιο αίτημα δικαστικών ενώσεων, δικαστών και εισαγγελέων, που παρέμενε στα χαρτιά επί 24 ολόκληρα χρόνια, υλοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, δρομολογώντας τις διαδικασίες για τη δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας.

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου και ενώ η Δικαστική Αστυνομία παραμένει στα χαρτιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει στη συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα. Ο νόμος 2145/9 προέβλεψε την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας χωρίς, ωστόσο, μέχρι τώρα να έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση για την υλοποίησή του, παρά τις προσπάθειες που κατά καιρούς έχουν γίνει.

Αυτάρκεια

Στόχος είναι η αυτάρκεια των δικαστικών Αρχών στις έρευνες και τις δικαστικές ενέργειες, οι οποίες θα απεμπλέξουν τη Δικαιοσύνη από γραφειοκρατία, ασυνεννοησία, έλλειψη κακής συνεργασίας και άλλες παθογένειες που έχουν παρατηρηθεί στη σχέση Δικαιοσύνης – Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, στην ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή συμμετέχουν οι εξής: η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη με την ιδιότητα της προέδρου, ενώ μέλη είναι η εφέτης Μαρία Σιμιτσή – Βετούλα, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, οι πρόεδροι Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σαργιώτης και Αντώνης Αλαπάντας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Δεληδήμος καθώς και η ειδική συνεργάτις στο γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Ελένη Λάππα.

Η επιτροπή οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της έως τις 30 Απριλίου 2017. Ο υπουργός Δικαιοσύνης συγκρότησε, επίσης, πολυμελή νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του νομοσχεδίου την 31η Ιουλίου 2017.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.loading...

Από το Blogger.