ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!!ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΝΟΣ για ΟΛΟΥΣ!!!Χαράτσι 420 ευρώ σε εισοδήματα άνω των 421 ευρώ το μήνα και μείωση συντάξεων!!!


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!!!ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΝΟΣ για ΟΛΟΥΣ!!!Χαράτσι 420 ευρώ σε εισοδήματα άνω των 421 ευρώ το μήνα και μείωση συντάξεων!!!
 


Η συμφωνία προχωράει. Αγκάθια υπάρχουν, ωστόσο φαίνεται ότι σε ό,τι αφορά στην τσέπη των πολιτών έχει συμφωνηθεί το πρόγραμμα σχεδόν στο σύνολό του και δεν περιλαμβάνει παρά νέα χαράτσια και άμεσες μειώσεις για όλους.
Το οριστικό τέλος στις διαπραγματεύσεις δεν μπήκε ακόμη ούτε στο αφορολόγητο, ούτε και στις συντάξεις, έχει διαμορφωθεί ωστόσο το βασικό πλαίσιο που φέρνει σημαντικές απώλειες για το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων.

Σε ότι αφορά στο αφορολόγητο η συμφωνία προβλέπει νέο χαράτσι για όλους με εισοδήματα άνω των 421 ευρώ/μήνα σε ό,τι αφορά στους μισθωτούς και 490 ευρώ/μήνα σε ότι αφορά στους συνταξιούχους καθώς το πλαφόν στο αφορολόγητο πέφτει από τα 8.636 ευρώ στα 5.900 ευρώ. Αυτό θα σημάνει επιπλέον φόρο για όλους και νέους φόρους για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις πείνας δηλαδή που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν καθόλου φόρο.

Η συμφωνία είναι η μείωση του αφορολόγητου να οδηγήσει σε έσοδα της τάξης του 1% από το 2019 και μετά.

Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά δυο σενάρια . Οι δανειστές ήταν κάθετοι στις μειώσεις και έτσι το πρώτο σενάριο λέει ότι η μείωση θα γίνει σε μια δόση από το 2020. Η ελληνική πλευρά ωστόσο συνεχίζει να πιέζει ώστε η μείωση να γίνει τμηματικά με αρχή μια μείωση της τάξης του 50% στην προσωπική διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση η μείωση της προσωπικής διαφοράς θα σημάνει και μείωση των αποδοχών όσων παίρνουν σύνταξη πάνω από 800 ευρώ το μήνα κατά 30%.

Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που ίσως επιτρέψει τελικά οι περικοπές να είναι λίγο μικρότερες από το 2% του ΑΕΠ, κοντά στο 1,8% με 1,9% του ΑΕΠ ωστόσο πολλά θα κριθούν την ερχόμενη Πέμπτη στο euro working group.

newsit


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.