Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚΑΡΕΙ!!!ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ!!!ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ!!!!Πολιτικά και οικονομικά που προκαλούν εμετό!!!
 Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚΑΡΕΙ!!!ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ!!!ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ!!!!
Πολιτικά και οικονομικά που προκαλούν εμετό!!!
 
Η υπεραπλουστευμένη ερμηνεία, ανακίνησης της δραχμής, είναι ότι στους αλά-καρτ... προσφερόμενους αριστερούς δεν βγαίνει το "όραμα" της Βενεζουέλας των Βαλκανίων. Και τώρα ψάχνουν να "σταβλίσουν" "απελπισμένους" ανάμεσα στους δραχμολάγνους. Ας τα αφήσουν όμως αυτά. Γιατί οι Έλληνες αριστεροί καμουφλάρουν, στην δήθεν "αριστεροσύνη" τους, ογκώδεις καταθέσεις εξωτερικού και τεράστιες περιουσίες. Η ανακίνηση της δραχμής κρύβει πολύμορφα συμφέροντα. Ας ψαχτούμε λίγο...

Η Ελλάδα είναι σε ραγδαία αποβιομηχάνιση και η προοπτική της οποιαδήποτε ανάπτυξης, με τη βιομηχανία ως ατμομηχανή της οικονομίας, (που έλεγαν παλαιά στον ΣΕΒ) είναι μύθος. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι που τον ψελλίζουν.

Αυτό που αποκαλούμε βιομηχανία στον τόπο μας είναι ομάδες από υπολειτουργούσες εργοστασιακές εγκαταστάσεις χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον και χωρίς ελάχιστα σχέδια εκσυγχρονισμού ή επενδυτικών συνεργασιών με ξένο κεφάλαιο.

Επενδυτής δεν έρχεται στην Ελλάδα για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Το ξέρουν πολύ καλά και οι εγχώριοι επιχειρηματίες. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι ασύστολα ψεύδη.

Η εξαίρεση 50-60 μεταποιητικών εγκαταστάσεων που μπορεί να χαρακτηρίζεται επίπεδο βιομηχανίας δεν γεφυρώνει πλατφόρμα ούτε για βιομηχανική ανάκαμψη. Οι λόγοι είναι τραγικοί.

Οι επιχειρηματίες της βιομηχανίας δεν έχουν κεφάλαια. Και όσοι έχουν δεν τα διαθέτουν και δεν θα τα διαθέσουν για επενδύσεις.

Και αν βρουν ξένους κεφαλαιούχους να συνεργαστούν θα επενδύσουν εκτός Ελλάδος ανασταίνοντας δραστηριότητες (τις έχουν σκόπιμα σε ύπνωση) στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στο Βελιγράδι, στην Κύπρο, στο Λουξεβούργο και στην Μέση Ανατολή.

Από το 2010 και μετά η Ελλάδα, μεταποιητικά, εντάσσεται στις υποανάπτυκτες χώρες μικρής βιοτεχνίας και εργαστηρίων σε ποσοστό 98%. Έτσι διαπιστώνουν όλες οι έρευνες των δικών τους Επιμελητηρίων τους.

Τι σημαίνει αυτό για τον τόπο, ανάμεσα σε πάρα πολλά που δείχνουν την κατάντια μας και ως Βαλκανική χώρα;

Ότι διαμορφώνεται μια νέα (τεραστίων διαστάσεων) αγορά ακινήτων από ιδιωτικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις προσφερόμενες για πώληση (είτε τις διεκδικούν οι Τράπεζες είτε όχι) έναντι αστείου τιμήματος. Γελοίου δε όταν πωληθούν σε δραχμές.

Και είναι σημαντικό αυτό γιατί το 80-85% των προς πώληση βιομηχανικών εγκαταστάσεων βρίσκονται (τόσο σε Αττική και Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια) σε περιοχές που οι κτηματομεσίτες αποκαλούν "ψαχνό ή λουκούμι".

Όποτε το λαϊκό παζάρι (αγοράς με δραχμές) βιομηχανικών οικοπέδων, βιομηχανικών κτιρίων αλλά και βιομηχανικών βοηθητικών χώρων (χτισμένων σε ακόμη πιο ενδιαφέρουσες τοποθεσίες) γίνεται ελκυστικό για εξαγορές και στους ίδιους τους ιδιοκτήτες μέσω (νομίμων ή όχι) καταθέσεων τους σε ευρώ εκτός Ελλάδος...

Βρίσκουμε λοιπόν τις πρώτες ομάδες του "πληθυσμού" των δραχμολάγων στον χώρο επιχειρηματιών που αναζητούν ευκαιρίες να ξαναγοράσουν τις εκτάσεις τους (όχι τις επιχειρήσεις τους) με δραχμές και ίσως να τις μοσχοπουλήσουν στη συνέχεια (αν χρειασθεί) για τουριστικές εγκαταστάσεις.

Συζήτηση για κέρδη με δραχμές αναπτύσσεται, από δραχμολάγνους, και στον ξενοδοχειακό τομέα.

Από επιχειρηματίες που θα αδράξουν την ευκαιρία της δραχμής για να πουλήσουν ή να αγοράσουν τουριστικές εκτάσεις τις οποίες ήδη εκμεταλλεύονται...

Στο "κόλπο" της δραχμής και οι τζογαδόροι της δήθεν αξιοποίησης του υπεδάφους και των δήθεν αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ελλάδας.

Δήθεν όσο οι τιμές στην διεθνή αγορά δεν κατατάσσουν (και δεν θα κατατάξουν) τα μικρά ελληνικά αποθέματα στα εκμεταλλεύσιμα από πλευράς τιμής.

Πρόκειται και εδώ για τους τζογαδόρους που εκμεταλλεύονται τα στοιχεία ερευνών και τα αποτελέσματα τους, ως μεσάζοντες Εταιριών που (για κάποιους λόγους) θέλουν να πιάσουν ερευνητική θέση και στην Ελλάδα.

Σε μια Ελλάδα της δραχμής, με κλειστά σύνορα, και τους Μαδούρο στην κυβέρνηση να υπόσχονται στον λαό πετρέλαια και σαρίκια... είναι απίθανο το παιχνίδι που θα στήσουν κυβέρνηση και μεσάζοντες των ερευνών πετρελαίου. Ρωτείστε και τους Κύπριους τι τράβηξαν να τους κάνουν στην άκρη.

Στον εγχώριο "πληθυσμό" δραχμολάγνων ας αναζητήσουμε και αυτούς που θα κάνουν περιουσίες με δραχμές αγοράζοντας σπίτια, πολυκατοικίες, οικόπεδα, εκτάσεις, χωράφια, και από εμπορικά καταστήματα στο Κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης μέχρι ολόκληρους πεζόδρομους...

Το μεγάλο πάρτι όμως με τη δραχμή θα στηθεί από το εγχώριο λαθρεμπόριο. Το πάσης φύσεως λαθρεμπόριο.

Ειδικά στο λαθρεμπόριο καυσίμων όπου οι λαθρέμποροι πετρελαίου τα πάνε ακόμη καλύτερα επί ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι με τους παλιούς.

Το λαθρεμπόριο, με τη δραχμή, θα χτίσει νέα τάξη κεφαλαιούχων στην Ελλάδα. Στην κορυφή τα καύσιμα. Οι λαθρέμποροι καυσίμων με τεράστια κεφάλαια, σε ευρώ, και με τις ανάγκες που θα έχει η Ελλάδα όπως και κάθε χώρα (ακόμη και η Βολιβία) σε φθηνά καύσιμα μέχρι συμβάσεις... θα υπογράφουν με την κυβέρνηση της δραχμής στη Βενεζουέλα των Βαλκανίων.

Ο παραπάνω παράδεισος των δραχμολάγων είναι μόνο όσα οι ίδιοι αποκαλούν " ορατά συμφέροντα". Αυτά δηλαδή που θα βλέπουμε εμείς όταν, με δραχμή στην τσέπη, θα τρώμε σκουπίδια και για πρωινό. Υπάρχουν όμως και άλλα συμφέροντα με το παιχνίδι της δραχμής. Πολιτικά και οικονομικά που προκαλούν εμετό. Γι' αυτό και επιμένουμε. Οι αριστεροί της δραχμής δεν ψάχνουν δραμολάγνους για πελάτες στις εκλογές. Ξέρουν που και τι ψάχνουν... Θα τα ξαναπούμε όμως.
Γιώργος Κράλογλου


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.