ΤΩΡΑ!!!ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΗΓΕΤΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!! ΤΩΡΑ!!!ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΗΓΕΤΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!Προσωπικό μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vyacheslav Lebedev, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο με μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο μήνυμά του ο κ. Πούτιν σημειώνει με μεγάλη ικανοποίηση τις υψηλού επιπέδου σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας που βασίζονται, όπως αναφέρει στη φιλία και τους πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.

Επίσης αναφέρει πως η Ρωσία δίδει μεγάλη σημασία στην περαιτέρω ανάπτυξη της αμοιβαία επωφελούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και ενδιαφέρεται για την περαιτέρω ανάπτυξη κοινών έργων που αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς της ενέργειας, της αγροτικής βιομηχανίας, των υποδομών, της επιστήμης και της τεχνολογίας καθώς και τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στον τουριστικό τομέα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εκφράζει επίσης ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης των συμφωνιών που έγιναν κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία το Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο κ. Lebedev δήλωσε πως μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προφορικό προσωπικό μήνυμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο αφορά την πρόθεση του «για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και στο οποίο εκφράζει μεγάλες ευχαριστίες για την εφαρμογή όλων των συμφωνιών που είχαν γίνει κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2015».

Επίσης ο κ. Lebedev εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι σχέσεις των δικαστικών Σωμάτων των δύο χωρών θα αναπτυχθούν», σημειώνοντας παράλληλα τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τους λαούς των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Lebedev είπε πως για πρώτη φορά στην Ιστορία της Κύπρου και της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπάρχει συνεργασία στον τομέα της δικαστικής εξουσίας, σημειώνοντας ότι ενωρίτερα σήμερα αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Δημοκρατίας για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της δικαστικής εξουσίας των δύο χωρών.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή των βάσεων πληροφοριών όσον αφορά τη δικαστική εμπειρογνωμοσύνη και τις δικαστικές αποφάσεις, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των δικαστικών συστημάτων και κατά συνέπεια τη βέλτιστη απονομή δικαιοσύνης στους πολίτες.

Υπογραμμίζοντας το υψηλό επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και μελλοντικά και της Ενέργειας καθώς και άλλων τομέων, ο κ. Lebedev είπε ότι «θα είναι απαραίτητη η συνεργασία και στο νομικό πλαίσιο».

Πρόσθεσε ότι κύρια έγνοια είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.