ΑΠΙΣΤΕΥΤH ΕΙΔΗΣΗ!!!Υποχωρεί το χρέος στην Ευρωζώνη και ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ στην Ελλάδα!!!ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ;;;ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΦΑΓΑΝ;;;ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ;;;ΑΠΙΣΤΕΥΤH ΕΙΔΗΣΗ!!!Υποχωρεί το χρέος στην Ευρωζώνη και ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ στην Ελλάδα!!!ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ;;;ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΦΑΓΑΝ;;;ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ;;;

Στο 90,1% του ΑΕΠ ή στα 9,61 τρισ. ευρώ υποχώρησε το χρέος της Ευρωζώνης κατά το γ’ τρίμηνο του 2016, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από το 2012, ενώ το εποχικά προσαρμοσμένο έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 1,7%.

Την ίδια ώρα, τις χειρότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την αναλογία χρέους – ΑΕΠ σε ολόκληρη την ευρωζώνη έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα, κατά το γ ‘ τρίμηνο του 2016 το ελληνικό δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στο 179,6% του ΑΕΠ και ανήλθε σε 311,16 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το ελληνικό χρέος ήταν ελαφρά μειωμένο κατά 2,9 μονάδες σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, αλλά αυξημένο κατά 4,4 μονάδες συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2015, όταν δηλαδή ολοκληρωνόταν η διαπραγμάτευση για το νέο Μνημόνιο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, όπου το χρέος έφτασε στο 133,4% του ΑΕΠ. Στην τρίτη θέση έμεινε η Ιταλία, όπου το χρέος έχει ελαφρά καθοδική τάση και «έπεσε» στο 132,7% του ΑΕΠ.

Η Ιταλία όμως εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο χρέος σε απόλυτους αριθμούς, ήτοι 2,21 τρισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας το χρέος ακόμα και των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Σημειώνεται πως σχεδόν το 80% του ελληνικού χρέους αντιστοιχεί σε δάνεια, λόγω της στήριξης που έχει λάβει από τους εταίρους της, ενώ αντίθετα μόλις το 19% αναλογεί σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια.

Συνολικά στην ευρωζώνη, η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο γ’ τρίμηνο στο 90.1%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012, έναντι 91,5% την ίδια περίοδο πέρυσι και 91,2% το β’ τρίμηνο του 2016.

Σε ότι αφορά το εποχικά προσαρμοσμένο έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 1,7% του ΑΕΠ, από 1,8% την ίδια περίοδο πέρυσι.

newmoney.gr


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.