ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΤΩΡΑ!!!ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ Γιάννη Καλλιανού Θοδωρή Κολυδά ΚΑΙ Σάκη Αρναούτογλου ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!!!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΤΩΡΑ!!!ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ Γιάννη Καλλιανού  Θοδωρή Κολυδά ΚΑΙ Σάκη Αρναούτογλου ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!!!
Δείτε παρακάτω τι δηλώνουν γνωστοί Έλληνες μετεωρολόγοι, για την νέα αλλαγή των προγνωστικών στοιχείων που έγινε τις τελευταίες ώρες και για το που και πόσο τελικά θα χιονίσει ανά περιοχή στην Ελλάδα...


Αναλυτικά ο Γιάννης Καλλιανός έγραψε:

»Εδώ και πολλές ημέρες σας ενημερώνω καθημερινά για το επικίνδυνο -για τις ευπαθείς ομάδες, τους αστέγους και τους οικονομικά αδύναμους- ψύχος που θα εισέλθει στη χώρα μας από την Πέμπτη το βράδυ και πρώτα από τα βόρεια. Μάλιστα επέμεινα στο γεγονός ότι σημασία δεν έχει τόσο, πόσο και που θα χιονίσει, αυτό είναι άλλωστε κάτι που θα ευχαριστήσει πολλούς. Σημασία έχει ότι θα σημειωθούν πολικές θερμοκρασίες σε επίπεδα που δεν έχουμε συνηθίσει. Γι’αυτό και καλό είναι να είστε όλοι ενήμεροι για αυτή την βίαιη είσοδο του ψύχους η οποία θα απασχολήσει σχεδόν όλη τη χώρα.

ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ όμως θα χαρακτήριζα τη διαδικασία της κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού, μιας και θα είναι αυτό το βασικό αίτιο για τις περιοχές χιονοπτώσεων ανά την Ελλάδα. Και επειδή πρόκειται να λάβει χώρα ένας σχεδόν πανελλαδικός χιονιάς, πρέπει να καταστεί σαφές ότι λόγω του ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει στο απόλυτο η κίνηση του χαμηλού, υπάρχουν ερωτηματικά για την ένταση ή και την έκταση των χιονοπτώσεων σε ορισμένα τμήματα της χώρας.Όπως και να χει όμως, από το βράδυ της Πέμπτης έως και το ξημέρωμα της Παρασκευής θα χιονίσει σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας (από την δυτική Μακεδονία έως τη Θράκη), φαινόμενα που ειδικά στα ανατολικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Μακεδονία θα έχουν την τάση να επιμείνουν σε τοπικό επίπεδο και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, έστω και εξασθενημένα.

Από τη νύχτα της Παρασκευής και μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου φαίνεται ότι θα επηρεαστεί από τις χιονοπτώσεις κυρίως η κεντρική και η νότια ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, πιθανώς και τμήματα των Επτανήσων. Άρα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), της Εύβοιας, των Σποράδων και νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο, οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται θα είναι ασθενείς έως και μέτριας έντασης. Σε μεγάλο τμήμα της Αττικής αλλά και της Εύβοιας φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα είναι τοπικά πιο πυκνές.

Από την Κυριακή και στη συνέχεια θα επικρατήσει καθαρά καιρός «βορείου ρεύματος», που σημαίνει ότι οι περιοχές που θα χιονίζει κατά διαστήματα θα είναι κατά βάση η Αττική και η Βοιωτία, η Εύβοια και οι Σποράδες αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των νησιών του Αιγαίου. Αρκεί να σας πω δε ότι στην Κρήτη, από την Κυριακή το ξημέρωμα και στη συνέχεια, περιμένουμε χιονοπτώσεις πιθανότατα ακόμη και σε ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Στην Αττική θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις από το ξημέρωμα του Σαββάτου και πρώτα από τα βόρεια προάστια και μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί σχεδόν σε όλο το νομό, ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα. Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια (και δριμύ ψύχος) αλλά είναι υπαρκτή η πιθανότητα (άνω του 40%) να πυκνώνουν απότομα κατά διαστήματα οι νεφώσεις και να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος του νομού ακόμη και στα πεδινά. Η θερμοκρασία σε όλο το νομό θα κυμανθεί σε επίπεδα που σπανίως καταγράφονται, και για του λόγου του αληθές ο υδράργυρος στα βόρεια προάστια από την Κυριακή και μετά ίσως κατρακυλήσει ακόμη και κάτω από τους -5 με -6 βαθμούς κελσίου.

ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ !! GREEK-WEATHER.ORG

Στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, θα χιονίσει για λίγη ώρα. Αν είναι πυκνές ή ασθενείς χιονοπτώσεις δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Πολύ γρήγορα όμως ο καιρός θα «σπάσει», θα παρουσιάσει δηλαδή μεγάλα ανοίγματα ο ουρανός και έτσι διαφαίνεται μια σοβαρή πιθανότητα η Θεσσαλονίκη να ΕΧΑΣΕ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΧΙΟΝΙΑ. Βέβαια αργά το βράδυ της Παρασκευής και προς το ξημέρωμα το Σαββάτου ίσως χιονίσει πάλι για λίγη ώρα (μειωμένη πιθανότητα). Το κρύο όμως θα είναι πολύ έντονο και στην Θεσσαλονίκη αφού από το Σάββατο και μετά θα καταγράφονται ελάχιστες θερμοκρασίες της τάξεως των -7 και -8 βαθμών κελσίου.

Πάντως ένα μεγάλο κομμάτι της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται να «χάνει» την ευκαιρία να δεχτεί αυτές τις σφοδρές χιονοπτώσεις λόγω της προς το παρόν αδυναμίας να βρεθεί στην «ευνοϊκή θέση» το χαμηλό βαρομετρικό. Βέβαια τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν με αποτέλεσμα να επανέλθω πάλι πολύ σύντομα για να σας ενημερώσω.

Τέλος, στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας θα πρέπει να θεωρούνται σχεδόν σίγουρες οι θερμοκρασίες των -18 με -20 βαθμών κελσίου (-12 με -13 βαθμούς ακόμη και στα ορεινά της Πελοποννήσου) κάτι για το οποίο σας έχω ενημερώσει αρκετές ημέρες ώστε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα σας.

Καλημέρα φίλοι μου!»

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΜΥ !! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΟΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ !! GREEK-WEATHER.ORG

Ο Θοδωρής Κολυδάς έγραψε:

''Ο χιονιάς θα επηρεάσει περισσότερες περιοχές από τον προηγούμενο. Θα χιονίσει και στα πεδινά . Τα προγνωστικά από τα μοντέλα καιρού σε διάφορα site πάνε σχετικά καλά στις εκτιμήσεις των θερμοκρασιών. Προσέξτε όμως ότι πολλοί για να εντυπωσιάσουν παίρνουν την αισθητή θερμοκρασία και την παρουσιάζουν ως απόλυτα ελάχιστη.
Περιμένουμε την σχετική προειδοποίηση της ΕΜΥ Ήδη από το meteoalarm υπάρχουν σχετικές προειδοποιήσεις σε Γερμανία Αυστρία . ''

Ο Σάκης Αρναούτογλου τέλος έγραψε:

ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΟΜΟΥΣ !! GREEK-WEATHER.ORG

''Το ψύχος έρχεται- οι χιονοπτώσεις όμως θα έχουν πολύ πιο επιλεκτικό χαρακτήρα..
Καλημέρα φίλες και φίλοι! Δεν έχουν αλλάξει ΄και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία όσον αφορά στο κύμα ΄ψυχους που αναμένεται από τις νυχτερινές ώρες αύριο πρώτα στα βόρεια και από τα Θεοφάνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερα όμως και χθες οι αναμενόμενες χιονοπτώσεις δείχνουν να είναι αρκετά πιο περιορισμένες και γεωγραφικά και από πλευράς έντασης. Στη Θεσσαλονίκη η πιθανότητα μειώθηκε ακόμα περισσότερο για κάποια αξιόλογη χιονόπτωση μέσα στη νύχτα προς τα Θεοφάνια αλλά και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας όπου δεν αποκλείεται να επικρατήσει κατά περιόδους μόνο κάποια συννεφιά.. Για την πιθανότητα χιονοπτώσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και σε περιοχές της Αττικής από το Σάββατο θα υπάρξουν λεπτομέρειες μετά το μεσημέρι σήμερα...
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου''


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.