Τρομερή ανακάλυψη στο Τάφο του Ιησού Χριστού!!!Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος!!!''Είμαι απολύτως κατάπληκτος!!!Τα γόνατά μου έτρεμαν γιατί δεν το περίμενα αυτό!!!''Τρομερή ανακάλυψη στο Τάφο του Ιησού Χριστού!!!Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος!!!''Είμαι απολύτως κατάπληκτος!!!Τα γόνατά μου έτρεμαν γιατί δεν το περίμενα αυτό!!!''Η τρομερή ανακάλυψη στο Τάφο του Ιησού Χριστού!

Το Ιερό μέσα στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης για εκατοντάδες χρόνια, ως προς το αν πράγματι είναι η περιοχή όπου ο Υιός του Θεού θάφτηκε μετά από τη σταύρωσή του και ως εκ θαύματος ανελήφθη τρεις ημέρες αργότερα.

Μετά από 60 ώρες ενδελεχούς αναζήτησης η ερευνητική ομάδα είχε απογοητευτεί από την εικόνα, λόγω της φθοράς που είχε υποστεί από το χρόνο αλλά και φυσικών καταστροφών, όπως σεισμοί και πλημμύρες. Όμως την τελευταία βραδιά, με λίγες μόνο ώρες να απομένουν πριν κλειστεί ερμητικά και ο τάφος, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια μαρμάρινη πλάκα, χαραγμένη με ένα σταυρό. Και ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μαρτυρίες τους λίγες ημέρες μετά το πέρας της αποστολής τους.

Ανακάλυψαν ένα ασβεστολιθικό τάφο, κρεβάτι, παρόμοιας περιγραφής με εκείνο στο οποίο πιστεύεται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Χριστού.

Ο Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος του National Geographic, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να το πούμε με απόλυτη βεβαιότητα, αλλά φαίνεται να είναι ορατή απόδειξη ότι η τοποθεσία του τάφου δεν έχει μετατοπιστεί μέσα στο χρόνο, κάτι που οι επιστήμονες και ιστορικοί έχουν αναρωτηθεί για δεκαετίες»

Για να συμπληρώσει: «Είμαι απολύτως κατάπληκτος. Τα γόνατά μου έτρεμαν γιατί δεν το περίμενα αυτό! Αυτό φαίνεται να είναι ορατή απόδειξη ότι το σημείο που οι προσκυνητές λατρεύουν σήμερα είναι πραγματικά ο ίδιος τάφος στον οποίο ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος βρέθηκε στο 4ο αιώνα και τιμήθηκε από τους Σταυροφόρους. Δεν έχω λόγια! Είναι καταπληκτικό.»

Στις αρχές του 20ου αιώνα, ανασκαφές μέσα στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου αποκάλυψαν λείψανα που πιστεύεται ότι είναι εκείνα του αρχικού ναού του Αδριανού, γεγονός που υποδηλώνει ότι η περιοχή είναι πράγματι το ίδιο μέρος που ανακαλύφθηκε από τον Κωνσταντίνο 1.700 χρόνια πριν και σκαλίστηκε ο σταυρός από τους Σταυροφόρους!


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

loading...
Από το Blogger.